15/09/14 - 11:06h

DK: Filip osvojio odlučujući poen, Srbija i sledeće sezone u Svetskoj grupi!

 

Srpski teniser Filip Krajinović pobedio je Indijca Jukija Bambrija u petom, odlučujućem meču i tako Srbiji doneo ključni poen u duelu za opstanak u Svetskoj grupi. Filip je slavio rezultatom 6:3, 6:4, 6:4.

F. Krajinović666
J. Bambri344

krajinovic2244487020140611200208

Duel je dva puta prekidan zbog kiše, a losi vremenski uslovi su uticali na to da se meč igra dva dana.

Krajinović je ušao staloženije u duel i odmah stigao do dve vezane brejk lopte. Srpski teniser realizovao je drugu posle nove greške nervoznog Bambrija, a zatim je i lako materijalizovao brejk za 3:0. Međutim, Indijac se vrlo brzo konsolidovao, uzeo je prvo gem na svoj servis, a onda je agresivnom igrom vratio brejk, i to bez izgubljenog poena za 3:2. To nije obeshrabrilo Krajinovića, pošto je već u narednom gemu sjajnim riternima i ponovo stvorio brejk viška za 4:2. Do kraja seta Filip je bez većih problema sačuvao svoj servis i osvojio prvi set sa 6:3.

Nakon završetka prvog seta usledio je kraći prekid zbog kiše, a zatim je meč nastavljen. Na startu drugog seta videli smo razmenu brejkova, po jedan na obe strane. U petom gemu, Filip ponovo vrši pritisak na servis Bambrija i uspeva da mu oduzme servis za vođstvo od 3:2. No, u osmom gemu pala je koncentacija srpskom teniseru, napravio je nekoliko grešaka, što je Indijac iskoristio i poravnao rezultat na 4:4.

Nakon toga duel je prekinut ponovo zbog kise i nastavljen u ponedeljak. Krajinoviću kao da je više prijala pauza, pa je odmah u prvom gemu u nastavku, oduzeo servis rivalu, da bi u narednom gemu materijalizovao prednost i sa 6:4 duplirao vođstvo u setovima.

Filip je u istom ritmu zaigrao i na startu trećeg seta, pa je već u uvodnom gemu došao do tri brejk lopte i odmah iskoristio prvu, za veliki korak ka konačnom trijumfu. U petom gemu, Filip dolazi do nove tri brejk lopte, ali ne uspeva da iskoristi nijednu. Do kraja susreta, Krajinović je sačuvao prednost stečenu na startu seta, spasavši dve brejk lopte u gemu kada je servirao za meč, i tako Srbiji doneo odlučujući poen u meču za opstanak u Svetskoj grupi i sledeće sezone.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Dejvis Kup, Filip Krajinović, Rang Lista, Srbija - Indija, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
filip September 21, 2014 Odgovori

bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooobfyeeeew

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.