31/01/14 - 16:41h

DK: Federer prejak za Bozoljca, Švajcarci vode 1:0

 

Srpski teniser Ilija Bozoljac nije uspeo da donese Srbiji prvi poen u prvom duelu Dejvis kupa protiv Švajcarca Rodžera Federera. Osmoplasirani teniser sa ATP liste je rutinski rešio meč u svoju korist, iako je Srbin imao svoje šanse, pogotovo kada je u drugom setu vodio sa 5:2, a potom ga izgubio 7:5. Na kraju je Federer slavio rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 7:5, 6:2. U narednom meču na teren će Lajović i Vavrinka.

I. Bozoljac452
R. Federer676
Ilija Bozoljac

Photo by TenisUzivo.com

Meč je počeo sigurnim servisima oba tenisera, a ilija Bozoljac je odmah pokazao da će mu od servisa zavisti čitav meč i učešće u njemu. Srbin je “čuvao” svoj servi sve do sedmog gema, kada je pri rezultatu 3:3, Rodžer Federer napravio brejk, iskoristio ukazanu šansu i stigao do 4:3, a potom i nedostižnih 5:3. U nastavku je Švajcarac rešio prvi set u svoju korist rezultatom 6:4.

U drugom setu je sve moglo da se preokrene i “zakuva” da je Ilija Bozoljac pošto je napravio brejk u četvrtom gemu za 3:1 i potvrdio ga za 4:1 u nastavku iskoristio šansu, ali je na žalost izgubio set, a imao je i meč-loptu. U nastavku je Rodžer Federer osvojio pet gemova za redom, od toga dva brejka, te je osvojio drugi set rezultatom 7:5.

Ovakav drugi set definitivno je ostavio posledice na Iliju Bozoljca. U trećem delu Rodžer je nastavio tamo gde je stao u drugom, pa je od onih pet osvojenih gemova za rednom, brejkom u prvom gemu trećeg seta i materijalizacijom istog u drugom povećao to na sedam gemova za redom i startovao sa 2:0 u trećem setu. U nastavku seta Švajcarac je rutinski “čuvao” prednost, a onda je u sedmom gemu još jednim brejkom, za 5:2, prelomio set. Na kraju je rezultat trećeg dela glasio 6:2 za Rodžera Federera.

U drugom duelu današnjeg programa sastaju se Dušan Lajović i Stanislas Vavrinka. Direktne prenose iz Novog Sada možete pratiti na TenisUživo.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dejvis Kup, Ilija Bozoljac, Rodžer Federer, Srbija - Švajcarska, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Ish January 31, 2014 Odgovori

Mogi smo odmah predati, tj nek se momci uhodaj malo.
Nema potrebe za pompeznim najavam, jer ce nas razvuci kao djubre po njivi 😉

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.