19/04/22 - 15:00h

Đere: Probaću da opušteno uđem u meč sa Novakom

 

Laslo Đere uspešno je započeo takmičenje na ATP turniru u Beogradu.


zimbio.com

On je savladao sunarodnika Hamada Međedovića.

– Igrali smo prvi put, trenirali smo na betonu par puta pre toga. Definitivno je bio nezgodan protivnik. Imao je pad sredinom prvog i početkom drugog seta. To je do iskustva, uspeo sam to da iskoristim. Sem toga, bio je potpuno u igri, bio je ravnopravan. Morao sam da igram najbolje što sam mogao. Ima odličan servis, koristi drop šot, želim mu svu sreću u budućnosti. Nadam se da će lepo napredovati i ući u Top 100 jednog dana, kao što sam i ja uspeo. – izjavio je Laslo.

Protivnik u osmini finala biće mu Novak Đoković.

– Znamo se jako dobro. Da bih ga pobedio znam da ću morati da igram svoj najbolji tenis. Da koristim svoje šanse. Motivisan sam za meč sutra, radujem se tom našem prvom okršaju. – rekao je on i nastavio:

– Možda nije u formi, gledao ga u Monte Karlu. Stvari se brzo menjaju, on polako ulazi u rutinu. Dosta turnira je propustio zato što nije mogao da ode u neke države. Jednostavno, moram da dam svoj maksimum, da se fokusiram na sebe. Ne razmišljam o rezultatu. Prednost? Pritisak nije na meni, ako ga neko oseća, to je sigurno on. Ipak, on se nosi sa tim najbolje od svih nas tenisera, ali ja ću probati da opušten uđem u meč i da uživam.

Đere je istakao da ne želi da zbog meča sa Đokovićem stavi teren sebi.

– Prelaz sa harda na šljaku nije lak. Ovo mi je omiljena podloga, imao sam dve sjajne nedelje. prošlu i onu pre toga, polufinale u Marakešu, dobar turnir u Monte Karlu. Počeo sam turnir sa dobrom dozom saomopouzdanja, što nije bilo na početku sezone. Nekad je teško igrati sa srpskim igračima, ali igrao sam mnogo puta sa manje ili više uspeha. Znam kako da se pripremim. Sa Novakom će biti drugačije, ali pozitivan sam, ne želim da sebe stavljam pod pritisak, idem poen po poen.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Laslo Đere, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.