29/05/23 - 10:19h

Đere: Nije mi do tenisa sada

 

Srpski teniser Laslo Đere bio je utučen nakon poraza na startu Rolan Garosa.


zimbio.com

Bolji od njega u četiri seta bio je Rus Andrej Rubljov.

Laslo je u drugom setu tražio medicinski tajm-aut.

– Juče sam se okliznuo pri kraju treninga, oštar bol kod desnog fleksora. Nije mi toliko pravio problem, nekoliko puta sam osetio, ali više je to bilo u glavi kod kretanja. Početkom drugog seta sam se opustio, počeo sam tada da igram bolje… Imao sam loš procenat prvog servisa u trećem setu, nije to pomoglo, a i on je počeo da igra bolje, ja malo lošije. – rekao je on.

Požalio se na to što mu žrebovi ne idu na ruku.

– Pravo je čudo kad odem i na 250-icu da ne izvučem nekog iz prvih deset. Muka mi je od toga… Kad bih malo nekako mogao da uđem u ritam, ali to se ne dešava. Jedan-dva turnira bude malo bolji žreb, ali evo Rubljov prvo kolo na dva od poslednja tri slema. Onda to utiče i na samopouzdanje.

Na kom narednom turniru planira da igra?

– Voleo bih da mi Hale bude prvi turnir naredni, to kažem jer je dotad tri nedelje. Videću kad se smirim da li ću moći da izguram to, a da ne odem u Štutgart ili na neki čelendžer. Nije mi sada do tenisa.

On je prokomentario uslove u Parizu.

– Loptice su katastrofalne, tereni su svaki put drugačiji ovde. Na Lenglenu se žalio i Hačanov, nakvase teren i bude kao neko blato. Kada sam trenirao van Garosa, lopta leti, a ovde ne ide. Ne mislim da sam fizički loše spreman, ali posle dva i po sata, udaran svaku loptu 200 posto, ona ide unazad.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Laslo Đere, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Zorka June 23, 2023 Odgovori

Svi su näsi Sokolovi sivi

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.