25/05/24 - 12:43h

Đere ne igra na Olimpijskim igrama

 

Neće predstavljati Srbiju.


zimbio.com

Drugi reket Srbije Laslo Đere neće igrati na Olimpijskim igrama.

Trenutno 52. teniser sveta igraće na Rolan Garosu posle pauze zbog operacije lakta. U prvom kolu protivnik mu je Nemac Danijel Altmajer.

Đere je otkrio za Sportal.rs da neće igrati u Parizu na najvećoj sportskoj smotri zbog brojnih problema koje je imao.

– Najverovatnije neću igrati u Parizu zbog svega što se dešavalo. Sada mi je primarni cilj da završim godinu u top 100. Kada je bila prijava tima za Igre, nisam imao trenera, pa je trebalo sa selektorom da idem, ali u reprezentaciji nas ima dosta, i ako bih ja sada poželeo nekog iz svog tima da povedem, zbog ograničenog broja mesta, ne bih mogao, tako da mi to ove godine posle operacije nije prioritet. Nadam se da ću ako sve bude kako treba, imati priliku za četiri godine da igram. Želja mi je makar na jednim Igrama da se pojavim, ali ove godine to nije slučaj – rekao je Đere.

llakat nije jedni problem koji je Đere imao, pa je objasnio šta ga je sve snašlo u 2024. godini.

– U februaru sam imao problema sa nogom, ali bila je tada to manja povreda i sve se sredilo posle nekoliko dana. Evo sada je lakat bio glavni problem, pa taj neki virus koji sam imao na početku sezone. Razlog zbog kojeg sam otkazao Akapulko i Indijan Vels je umor, loš osećaj… Verovatno sam imao koronu krajem prošle godine, a onda sam dobio pozitivan test i na koksaki virus pred Majami. Imao sam pre pet godina koksaki, pa se sada izgleda malo bilo aktiviralo… Nije godina do sada sjajna, ali mora da krene na bolje – dodao je Đere.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Laslo Đere, Olimpijske igre, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.