29/11/23 - 12:18h

Đere, Lajović i Tipsarević putuju u Sankt Peterburg – Spavaš li mirno, Sergej Stahovski?

 

Drugo izdanje Trofeja Severne Palmire biće održan od 1. do 3. decembra u Sankt Peterburgu.


Do izbijanja rata u Ukrajini, ovaj grad imao je ATP i WTA turnir, a sada će pokušati da se “održi” egzibicionim takmičenjem na kojem će između ostalih nastupiti Laslo Đere i Dušan Lajović. Pored njih, učestvovaće Julija Putinceva, Anastasija Potapova, Veronika Kudermetova, Karen Hačanov, Roberto Bautista Agut i Adrijan Manarino.

Iz WTA su već javili da teniserke koje budu igrale na ovom turniru neće biti sankcionisane, dok se iz ATP nisu oglašavali na ovu temu.

Glavni pokrovitelj turnira je Gazprom. Igraće se od 1. do 3. decembra.

Pored Đerea i Lajovića, učestvovaće i Janko Tipsarević, kao selektor jednog od dva tima.

Podsetimo, prošle godine ovaj turnir je izazvao pravu buru u javnosti. Tada su učestvovali Tipsarević i Troicki, zbog čega su pretrpeli niz uvreda od Ukrajinca Sergeja Stahovskog.

Stahovski je čak i podelio na mrežama privatnu prepisku sa Tipsarevićem i Troickim. Viktoru poslao poruku da je razočaran što ga vidi u Rusiji, a ovaj mu je odgovorio:

Da budem u zemlji mojih predaka je neprocenjivo. Ti si Instagram klovn koji meša sport i politiku. Ovo nema veze sa ratom, ali pošto to spominješ, ja i moja zemlja smo prošli kroz svo to sr*nje i nikad nismo dobili podršku. Molim te začepi – napisao je Troicki.

“Napao” je Stahovski i Janka, pa je dobio sličan odgovor:

Stvarno? Šta kaže gospodin Borac za slobodu. Da li si ti i tvoja je*ena familija bojkotovali ili protestovali kada je NATO bombardovao moju zemlju, porodicu i ljude pre 20 godina – upitao ga je Tipsarević.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dušan Lajović, Laslo Đere, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.