19/02/16 - 12:22h

Delrej Bič: Del Potro na Šardija u četvrtfinalu

 


ATP turnir u Delrej Biču, koji je ovu nedelju privukao posebnu pažnju jer na njemu učestvuje i povratnik Huan Martin Del Potro, ulazi u završnicu – poznati su svi četvrtfinalni parovi.

Britain Tennis ATP Finals

Britain Tennis ATP Finals


Utisak je da su svi u Delrej Biču navijali za Del Potra, pa čak i njegov sledeći protivnik Žeremi Šardi.

Zaista mi je drago što se vratio. Za tenisera je najgore kad je povređen. Njegov povratak je sjajna vest i za navijače. Treba nam takav igrač na turu – rekao je Francuz, koji je plasman u četvrtfinale obezbedio pobedom protiv Amerikanca Noe Rubina 6:4, 6:2.

Najbolji argentinski teniser u ovom milenijumu, Huan Martin Del Potro, savladao je noćas Australijanca Smita sa 6:4, 6:4, za 77 minuta igre, iako je njegov protivnik u oba seta prvi stizao do brejka.

Fizički se osećam dobro – rekao je Huan Martin nakon trijumfa, i dodao: – Igrao sam previše slajseva, to nije moja igra. Biću onaj stari samo ako znatno poboljšam bekend – samokritičan je Argentinac.

Del Potro i Šardi se poznaju jako dugo (Šardi stariji godinu dana). U tinejdžerskim danima su često treniralo zajedno, ali i družili se. Francuz ističe i da su redovno zajedno odlazili na žurke koje su priređivane za tenisere.

I Tim Šmiček je nastavio sa dobrim partijama. Nakon vunderkida Tejlora Frica, Amerikanac je bio bolji od još jednog zemljaka – Donalda Janga (1:6, 7:6, 6:2).

I Grigoru Dimitrovu je bio neophodan preokret za pobedu, nakon što je Džumhur osvojio prvi set. Bugarin je slavio sa 4:6, 6:4. 6:3.

U još jednom američkom duelu, Kveri je bio bolji od Krajičeka sa 6:4, 6:3. Poslednji četvrtfinalni par čine Beker i Ram, koji su u tri seta slavili protiv Džonsona, odnosno Marčenka.

Delrej Bič 1/4 finala

Šmiček – Kveri
Del Potro – Šardi
Manarino – Dimitrov
Beker – Ram

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Delrej biču, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.