26/02/17 - 13:08h

Delpo nezadovoljan: Mislim da mogu mnogo bolje…

 


Svoj prvi turnir u 2017. godini, Huan Martin del potro okončao je porazom u polufinalu Delrej Biča od Miloša Raonića.


zimbio.com

Argentinski as je odigrao dosta dobro u Delrej Biču, ali u polufinalu nije uspeo da ugrozi očekivanu pobedu prvog nosioca Miloša Raonića.

[ad name=”tenis-clanak”]

I pored toga što je ostvario sasvim solidan rezultat nakon pauze, Argentinac tvrdi da je njegova igra daleko od željenog nivoa. Iako je protiv Raonića odigrao neizvestan meč, on smatra da ključni udadrci nisu bili dobro, i da ima puno prostora za napredak, koji se može ostvariti treninzima.

Mislim da zaista mnogo mogo unaprediti igru. Večeras je moj bekend bio na ispod 50 % realnih mogućnosti, a Miloš me je konstantno napadao na tu stranu. Ako niste na svom maksimumu protiv top 10 igrača, teško možete očekivati pobedu. Moram nastaviti sa radom kako bi bio bolji.

Uprkos porazu,”Delpo” je zadovoljan činjenicom daje odigrao četiri zahtevna meča na svom prvom turniru u 2017. godini. Što je još važnije, ističe da je njegovo telo spremnije za napore u odnosu na prošlogodišji turnir u Delrej Biču, kada se takođe vratio posle, doduše mnogo duže pauze. Argentinac će sledeće nedelje igrati na ATP 500 turniru u Akapulku.

Sve u svemu, ovo je bio dobar turnir za mene ako uzmemo u obzir da je prvi ove sezone. Okončao sam ga u dobroj formi. Kada sam igrao ovde prošle godine, otkazao sam Akapulko, a sada ću nastupiti i u Meksiku jer sam spremniji. Znam da sam zdrav i sposoban da igram na visokom nivou, i da će moja igra napredovati iz nedelje u nedelju – optimističan je osvajač srebrne medalje na prethodnim Olimpijskim Igrama.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Delrej biču, Huan Martin Del Potro, Vesti


Komentari

[ad name=mobile_bottom_ad]