21/04/23 - 20:41h

“Delovalo je da Novaka muči lakat”

 

Nakon pobede nad Novakom Đokovićem, Dušan Lajović rekao je da je izgledalo kao da se njegov rival ne oseća dobro na terenu.


M. Kecmanović76
J. Lehečka50

Lajović je svoju prvu pobedu nad Novakom obezbedio nakon odigrana dva seta.

– Pre meča nisam mnogo razmišljao šta će se desiti na terenu. Fokusirao sam se na pripremi. Posle prvog seta sam osećao da sam spreman da se borim i u drugom. Nakon neiskorišćenih prilika na 4:4 mislio sam da ćemo ući u treći set. Trudio sam se da zanemarim tu misao i da se borim poen po poen. Fokus na prave stvari u odlučujućim momentima mi je donelo poziciju da igram do samog kraja u drugom setu, bez obzira što sam gubio 6:3 u taj-brejku. Uspeo sam da dobijem taj drugi set, iako sam mislio da neću. – rekao je on.

Šta je bio ključ za pobedu?

– Više stvari. Nije iskoristio većinu brejk lopti. Kada ti to uđe u glavu, osećaš taj pritisak. Osećao sam da se on ne oseća najbolje na terenu. Delovalo je i da ga lakat muči. Procenat prvog servisa mu je bio nizak za igrača njegovog kalibra. Jako je teško igrati protiv Noleta, posebno kod nas gde ga svi vole. Nemamo prilike da igramo pred domaćom publikom, razumem situaciju i nekako je najbolje za turnir da Nole dođe do kraja. Ali ostaju naši igrači. Nadam se da će biti pune tribine, bez obzira ko uđe u finale da vikend tenisa bude podjednako popunjen.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dušan Lajović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.