17/09/23 - 09:26h

Dejvis Kup: Sjajan podvig Finaca, traže se još dve karte za Malagu

 

Još dva četvrtfinalna mesta su upražnjena pred poslednji dan grupne faze Dejvis Kupa.


Najveće iznenađenje videli smo u Splitu, gde su Finci sa, na papiru skormnim sastavom, uspeli da izbore četvrtfinale u konkurenciji Hrvatske, SAD i Holandije.

Holanđani su ranije obezbedili, ne samo prolaz već i prvo mesto, dok su momci sa severa Evrope u subotu maksimalnim rezultatom dobili Amerikance. Kanađani sa 3:0 bolji od Čilea, pa će Italija protiv nejake Švedske verovatno overiti drugo mesto – za to im je dovoljan i bod.

BOLONJA

Standings provided by Sofascore

MANČESTER

Ovde je najneizvesnije – Australija je u subotu pobedila Švajcarsku sa 3-0 – u singlu je Kokinakis bio bolji od Štrikera 6:3, 7:5, da bi zatim De Minor savladao Hislera 6:4, 6:3, a Pursel i i Ebden su u dublu dobili Štrikera i Hislera 6:2, 6:4.

Australija ima skor 2-1, Švajcarska 0-3, a u nedelju se sastaju Velika Britanija (2-0) i Francuska (1-1). Jasno je da su Australijanci prošli dalje, ali pitanje je sa koje pozicije – ako Britanija savlada Francusku, onda su Britanci prvi, a ako Francuzi slave, onda tri tima imaju skor 2-1 i gledaće se set količnik (pobeda 3-0 bi Francuzima donela prvo, pobeda 2-1 drugo mesto).

Standings provided by Sofascore

VALENSIJA

Najjasnija situacija u svim grupama – Češka je prva, Srbija druga, a Španija i Koreja igraju danas za utešno treće mesto.

Standings provided by Sofascore

SPLIT

Finci su pobedom nad SAD osigurali plasman u Malagu sa druge pozicije, ali Holanđani imaju skor 2-0 (uključujući i pobedu nad Finskom) pred nedeljni sudar sa Hrvatskom, koja nema više šansi da prođe dalje.

Prvo je Oto Virtanen, trenutno 125. teniser sveta, iznenadio Mekenzija Mekdonalda sa 7:6 (7-5), 1:6, 7:6 (9-7) – u trećem setu je prvo nadoknadio brejk zaostatka, da bi zatim u taj brejku spasao dve meč lopte, pre konačnog trijumfa.

Zatim je Emil Rusuvuori pobedio Tomija Pola sa 7:6 (7-1), 6:4 – u prvom setu je Finac okrenuo 2:5, a u drugom setu realizovao četvrtu meč loptu.

Standings provided by Sofascore

Podsetimo, protivnik Srbije u četvrtfinalu biće ili pobednik grupe u Splitu, a to je Holandija, ili pobednik grupe u Mančesteru, a to mogu biti V. Britanija, Australija ili Francuska.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.