01/09/17 - 11:33h

Dejvis kup: Bez Janka na Francuze!

 

Dejvis kup reprezentacija Srbije biće značajno oslabljena u polufinalnom meču protiv Francuske. Posle Novaka Đokovića koji je okončao sezonu, izvesno je da u sastavu neće biti ni iskusnog Janka Tipsarevića.


Tipsarevic Dejvis Kup - Tasmajdan

Janko je svoju odluku da ne igra za reprezentaciju u Lilu (meč na programu od 15. do 17. septembra) saopštio izveštaču “Sportskog žurnala” na US openu. Kao razlog je naveo želju da u potpunosti zaleči povredu koja ga muči duže vreme.

– Nisam još zalečio povredu. Otići ću kod lekara i pokušati konačno da to rešim. A drugo, trebalo bi usred sezone na betonu da se prebacim na šljaku, to sigurno nije dobro za moje telo. Mislim da sam mnogo dao za reprezentaciju, vreme je da se iskažu mlađi – rekao je 33-godišnji srpski teniser.

Usled izostanka Đokovića i Tipsarevića, jasno je da će naša reprezentacija biti autsajder protiv snažnog francuskog tima na stadionu “Pjer Moroa”, međutim, ukoliko ne bude još otkaza, pobeda neće biti nemoguća misija. Iskustvo neće manjkati obzirom na prisustvo selektora/igrača Nenada Zimonjića, Viktora Troickog pa i Dušana Lajovića, a tu su i mlađe snage poput Lasla Đerea, koji ove sezone pokazuju da su kadri da igraju protiv najboljih na svetu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Janko Tipsarevic, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.