10/07/24 - 17:31h

De Minor: Da sam izašao nespreman na duel sa Đokovićem, to bi bilo nepoštovanje

 

Autsralijanac Aleks De Minor na konferenciji za novinare govorio je o povredi koju je doživeo u meču osmine finala.


Foto: Kevin C. Cox/Getty Images North America

Nakon njegove pobede u osmini finala bilo je jasno da nešto nije u redu. Umesto da se raduje, De Minor je zabrinuto gledao ka svom timu, međutim za javnost nije želeo ništa da komentariše.

U sredu je trebalo da se sastane sa Novakom Đokovićem, ali je nekoliko sati pred meč objavljeno da se povlači zbog povrede, a na konferenciji za novinare Australijanac je opširnije je govorio o ovome.

– Naravno, ovo nije objava koju sam želeo nikako. Da, očajan sam, ali sam morao da se povučem zbog povrede kuka. Radi se o malom kidanju tetive, neke vrste spojnice između mišića. Kao da sam čuo pucanje tokom poslednja tri poena meča sa Fisom. Juče sam bio na snimanjima i stigla je potvrda da je to ta vrsta povede. Bio bi prevelik rizik da pogoršam sve ako bih igrao danas. Nisam mogao da spavam ove dve večeri. Osetio sam da ovo dolazi. Ali, nadao sam se da ću se danas probuditi i da će sve biti bolje, da ću se osećati dovoljno bolje da mogu da bar izađem na teren. Ali, mislim da bi bilo čak i nepoštovanje ako bih na duel sa Novakom izašao a da nisam sto posto spreman. Nema svrhe da dođem i da ne pokušam da pobedim. – rekao je on i nastavio:

– Ideja mi je bila da vidim kako će se stvari odvijati. Juče se nisam osećao dobro, bilo mi je potrebno čudo danas. Zato sam želeo da probam da odradim zagrevanje i dam sebi bar malu šansu. Obavio sam to što je ranije bilo moguće. Nisam još uvek video Novaka. Video sam njegovog menadžera i rekao sam mu da ne mogu da igram. Problem bi bio da sam izašao da igram i da sam morao da se istegnem ili nešto slično, sve to bi moglo da učini povredu gorom i da umesto nekoliko nedelja ne budem u mogućnosti da igram četiri meseca. To je preveliki rizik.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Aleks de Minaur, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.