23/01/23 - 15:45h

De Minor: Bilo je teško od samog početka, nisam znao šta da radim

 

Australijanac Aleks De Minor poražen je od Novaka Đokovića u osmini finala Australijan opena.


Foto: Kevin C. Cox/Getty Images North America

Novak je slavio rutinskim rezultatom 6:2, 6:1, 6:2.

– Malo sam razočaran. Nisam dao publici mnogo šansi da slavi. Suočio sam sa vrlo dobrim protivnikom, koji je bio na visokom nivou. Moraću mnoge stvari da popravim ako želim da napredujem. – rekao je De Minor.

Priznao je da nije znao kako da parira Novakovoj igri.

– Novak je verovatno bio najbliži svom najboljem tenisu, rekao bih. Ako bude na tom nivou, definitivno je momak koji će uzeti titulu. Ono što Novaka čini Novakom jeste kretanje, dubina udaraca. Danas je stalno vršio pritisak. Nisam dobijao lake poene na svom servisu. Bilo je teško od samog početka. Ni u jednom momentu nisam uspeo da mu otežam meč, da ga stavim pod pritisak. Znao sam šta mogu da očekujem. Imao sam plan, ali ponekad vaš protivnik otežava izvršavanje istog. To je on danas radio. Bio je na drugačijem nivou od mene. Na startu je bio vrlo solidan, a onda se opustio još više. Osećao sam da može da pogodi viner sa svakog dela terena. Nisam znao šta da radim.

Novak će se u četvrtfinalu sastati sa Andrejom Rubljovim.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Aleks de Minaur, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Slavoljub January 24, 2023 Odgovori

Prvo, nisi se suočio sa vrlo dobrim protivnikom nego najboljim na ovom svetu svih vremena,znaš ti to samo se praviš lud, drugo, netreba ni da pokušavaš da se zamaraš da dostigneš njegov nivo tenisa jer to ne možež pa ti onda vidi šta možeš dalje…

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.