03/12/19 - 14:39h

Davidenko: Rekao sam Federeru da prizna da sam ja najbolji…

 

Nekadašnji ruski teniser Nikolaj Davidenko pričao je o jednom od najboljim igrača svih vremena, Rodžeru Federeru.


Nikolaj Davidenko

Davidenko je ispričao jedan zanimljiv detalj iz meča sa Federerom sa Australijan opena u kome je dobio prvi set, ali ga je na kraju Švajcarac pobedio.

– Rodžer se seća da sam ga pobedio u Dohi, a onda osvojio prvi set na Australijan openu. Pitao sam ga zašto je tada otišao u toalet posle prvog seta, kada sam ja poveo, a on mi je odgovorio da nije otišao u toalet. Rekao je da mu je smetalo sunce i da je sačekao da se ono spusti. Ja sam mu rekao da to nije istina i da mora da prizna da sam ja najbolji. – rekao je Rus.

Rus je uveren da će od “Velike trojke” prvi u penziju otići Rodžer:

– Federer će to uraditi prvi. Imaće 39 sledeće godine i mislim da želi još da odigra jedne Olimpijske igre. Ne znam da li želi da igra i sa 40 i obori neke rekorde, zavisiće sve od rezultata. Njemu je lako da dođe do četvrtfinala, polufinala i finala, tako da će ostati u Top 10. Neće biti prvi, ali će biti peti, sedmi, deseti…

On je otkrio i da mu je Federer rekao da mu oporavak nakon mečeva ne ide tako brzo kao ranije:

– U Šangaju smo pričali i rekao mi je da mu oporavak traje duže nego ranije. Više mu nije dovoljan jedan dan, već tri ili četiri. Mislim da mu telo ipak nije problem i da se sve radi u glavi. Ako ostane fokusiran ostaće i u vrhu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nikolaj Davidenko, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.