17/02/22 - 23:50h

“Danil mi je poslao poruku 45 minuta nakon finala”

 

Novak Đoković pričao je u emisiji “Oko” na RTS-u o finalu Australijan opena.


Foto: Getty Images North America

On je rekao da mu je bilo teško da gleda borbu za trofej, jer je u čitavoj priči on bio taj koji je izgubio iako nije ni igrao.

– Nije mi bilo lako, hteo sam ja da igram finale. Morao sam zbog okolnosti koje sam imao kući da pratim finale. Nisam želeo da pratim. Kada ispadnem sa turnira ili ne igram, nemam naviku da pratim svakodnevne mečeve, pogotovo u ovoj situaciji, koja je bila drugačija od bilo čega. S obzirom da su mi sin i supruga zdužno navijali za drugog igrača na tom meču, morao sam da gledam sa njima. Nisam dugo gledao, ali mi je bilo interesantno da posmatram njih dvoje. Bio sam neutralan, nisam navijao ni za koga, ko god da je pobedio ja sam izgubio u toj situaciji. Želja je bila da ja budem na terenu, samo sam hteo da se distanciram od emotivne umešanosti u čitav meč. Supruga i sin su navijali, pa sam morao da gledam. – rekao je srpski teniser.

Otkrio je i da se čuo sa Medvedevim brzo nakon finala.

– Danil je izuzetno dobar momak, cenio je to što sam mu pomogao kad je bio junior, kada se probijao, ja sam dosta trenirao sa njim, nisam se ustručavao da mu dajem savete ili neki pravac, nešto da mu pomognem oko karijere. Jednom smo i zajedno leteli na Dejvis kup, kada su igrali Srbija i Rusija. Od tada je naš odnos uvek bio pozitivan. U proteklih 12 do 15 meseci imali smo dosta izvanrednih duela. On je 45 minuta nakon završetka finala AO poslao meni poruku i razmenili smo nekoliko poruka. Volim što je originalan i svoj i što će uvek da kaže šta misli, ja se poistovećujem sa njim po tome, video sam sebe kroz njega u tim situacijama jer sam i sam donekle takav.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Danil Medvedev, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.