13/01/22 - 18:06h

“Da ste me ranije pitali, rekao bih da će Novak oboriti rekord po broju GS, ali sada…

 

Teniski stručnjak Bred Gilbert veruje da će to što Novak Đoković ne želi da se vakciniše poremetiti njegovu trku da osvoji najviše grend slem titula.


Foto: Darrian Traynor/Getty Images AsiaPac

– Da ste me pre šest ili devet meseci pitali, pa čak i na US Openu, rekao bih da je on na dobrom putu da obori rekord u muškom tenisu po broju grend slemova. Zapravo, mislio sam da će oboriti rekord Margaret Kort. Mislio sam da može da uzme od 25 do 27 slemova. Ipak, mislim da će sada biti veliki broj turnira na kojima neće moći da učestvuje ako izabere da ostane nevakcinisan. – rekao je Gilbert i dodao:

– Nisam siguran u to da svaka zemlja ima medicinska izuzeća za kovid, znam da može da se da za nepravilan rad srca, ali biće svakako jako teško za profesionalnog igrača da je nevakcinisan.

On zaključuje da, ipak, ništa što se do sada ne dešavalo, ne može da poremeti njegove uspehe u tenisu.

– On je svakako i do sada imao dovoljno teških momenata i pitanja koja su narušavali njegov legat, ali ništa neće moći da poremeti činjenicu da je osvojio 20 slemova i da ih želi još, njegove nedelje na vrhu liste i osvajanje svakog od mastersa bar po dva puta.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Bred Gilbert, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.