31/01/21 - 17:47h

Da li smo spremni za uspon u ženskom tenisu?

 

Polako ulazimo u ritam, jedva čekamo da Nole zaigra, ali ne smemo da zaboravimo ni drugu stranu priče.


Representation of Serbia

Istina je, nemamo više preterano uspešnih teniserki u redovima naše reprezentacije i pitanje je kada će da nam dođe neko poput Jelene i Ane. Međutim, nije samo to problem. Ženski tenis više nema konstantnu igračicu u svojim redovima. Grend sem može da osvoji svako, a prvo mesto teniserke gube veoma lako. Jednostavno nema pravila.

Da li smo ga zato možda i stavili u stranu? U ženskom tenisu postoje brojni rekordi i dostignuća koja su iznad svih parametara u muškoj konkurenciji. Postoje brojna i velika imena poput Margaret Kort, Monike Seleš, Žistin Enan, Štefi Graf i legendarne sestre Vilijams. Koliko su samo uticaja imale. Pa opet i dalje nekako slabije gledamo ženski tenis. Da li nam fali neko konstantan, da li nam fali neko pravi da predstavlja našu zemlju? Neko ko će da dostigne uspeh naše Jelene i Ane?

    DA LI STE ZNALI?

  • Ženska reprezentacija Srbije je svoje jedino Fed Kup finale odigrala 2012. godine protiv Češke selekcije gde smo poraženi sa ukupnim rezultatom 3:1.
  • Češka reprezentacija je osvajala Fed Kup čak 11 puta.

Biti u prvih 100 je svakako ogromna i velika stvar. Međutim, kao što smo rekli, tenis je jedna veoma surova igra gde istorija pamti samo one najbolje. Mnogo nam fali jedna uspešna teniserka. Želimo uspehe i u ženskoj konkurenciji.

Možda baš imamo jedno neotkriveno rešenje. Jedan zaboravljeni talenat ili možda samo neko ko je čekao u senci. Otkrićemo vam jedno za sada nepoznato ime. Jednu šansu koja sija i čeka da se uzdigne uz pomoć spretnosti i veštine na nepoznati vrh. Na baš onaj klizav, strm i neuređen put koji je ogledalo života jednog tenisera. Ime joj je Katarina Jokić. Nema strah, ima jedan pravac i veruje u to. Sada smo vam otkrili samo njeno ime, a imaćete priliku sutra da nešto više pročitate o njoj. A mi?

Mi ćemo iz srca da verujemo u nju!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Fed kup, Katarina Jokić, Vesti, WTA, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.