28/10/14 - 16:00h

Da li pobesneli teniser zaslužuje kaznu? (video)

 

Teniser sa Barbadosa Darijan King povredio je linijskog sudiju na čelendžeru u Šarlotsvilu jer je ženu koja je obavljala svoj posao pogodio reketom koji je u besu zbog izgubljenog poena bacio o zid.

King

Darijan King je gubio u meču prvog kola turnira od Edvarda Korija sa 6:4, dok je u drugom setu bilo 6:6 (4:2), da bi posle jedne duge razmene udaraca izgubio poen, a potom sav bes iskalio na reketu, koji se nezgodno odbio i udario ženu, koja je bila linisjki sudija, u leđa. Udarac nije bio naivan, s ozbirom da je medicinski tim morao da interveniše i ženi ukaže pomoć, nakon čega se ona podigla, na svu sreću bez posledica.

Zbog kršenja discipline King je diskvalifikovan sa ovog čelendžera u Sjedinjenim Američkim Državama. Momak sa Barbadosa je ove godine osvojio tri titule na fjučersima u SAD, Rumuniji i Holandiji.

Edward Corrie x Darian King - Charlottesville

Iskaljivanje besa na reketu vrlo je često u svetu tenisa, a interesantan podatak je da se za rekordera po broju polomljenih reketa smatra, a ko bi drugi, Rus Marat Safin, koji je u karijeri razbio, po sopstvenom priznanju, 1.055 reketa.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.