11/11/15 - 18:45h

Da li je ovo najveći potencijal posrnulog američkog tenisa?

 


Kada pomsilimo na mlade igrače iz Sjedinjenih Američkih Država svakako da nam na um prvo padaju momci koje smo u ovoj sezoni imali prilike da vidimo u prvim ili drugim kolima Gren slem turnira, naravno posebno US Opena – Rejli Opelka, Frensis Tiafoe, Majkl Emoh. Međutim, postoje još neki igrači koji su skrenuli pažnju na sebe, a jedan u koga Amerikanci polažu velike nade je Tomi Pol.

Pol i Fric

Mnogo se iz Sjedinjenih Američkih Država očekivalo od Džona Iznera, Sema Kverija ili sada od Džeka Soka, a svi oni su svakako solidni igrači, međutim teniska javnost u Americi želi Gren slem šampiona. Nacija koja ima Gren slem turnir, sjajan sportski sistem u školama i koja je imala Pita Samprasa, Andre Agasija, Džima Kurijera, pa i Endija Rodika, ma šta neki o njemu mislili, već dugo vremena, a to je od 2003. godine, čeka Gren slem šampiona.

Puno mladih tenisera iz Amerike dosta obećava u mlađim kategorijama, upoznali smo već neke mlade igrače na ovogodišnjem US Openu, ali izgleda da Amerikanci najviše nade polažu u mladog Tomija Pola. Igrač koji je ove sezone igrao finale Rolan Garosa sa sunarodnikom Tejlorom Fricom i zabeležio trijumf privukao je pažnju javnosti, jer je nakon dužeg vremena teniser sa ovog kontinetna osvojio jedan Gren slem trofej i to na šljaci.

“Od kada sam počeo da igram tenis igrao sam na šljaci. Odrastao sam na toj podlozi. Mesto na kome sam trenirao imalo je samo terene sa šljakom, te sam od početka igrao na toj podlozi. Voleću šljaku celog života,” ističe teniser iz severne Amerike, što je svakako čudan podatak, jer je ipak za takozvane “latino” igrače šljaka omiljena podloga.

Tomi Pol takođe ističe da mu je idol Endi Rodik, čovek koji je takođe osvojio juniorski Gren slem, ali ima i jedan seniorksi i to poslednji američki iz 2003. na US Openu. Možda će sledeći biti Tomijev, ko zna.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, Endi Rodik, Grend Slem, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.