20/11/23 - 17:31h

Da li je došlo vreme da Srbija osvoji novu “salataru”?

 

Srpska Dejvis kup selekcija, na čelu sa Novakom Đokovićem, u četvrtak kreće u pohod na novu “salataru”.


Trinaest godina je prošlo otkad je tim tadašnjeg selektora Bogdana Obradovića u finalu Dejvis kupa savladao Francusku.

Trinaest godina prošlo je otkad su Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić obradovali Srbiju osvojivši prvu “salataru” za našu zemlju.

Dve godine kasnije ponovo smo igrali finale, ali ovoga puta bez uspeha pošto je od nas bolja bila Češka koja je time odbranila titulu.

Sada, u drugačijem formatu turnira, na Završnom turniru, Srbija ima priliku da dođe do drugog trofeja.

U timu Srbije su Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Hamad Međedović, sa selektorom Viktorom Troickim na čelu.

Kako srpski teniseri javljaju iz Malage, atmosfera u reprezentaciji je dobra, a manje od 24 časa od osvajanja titule na Završnom Mastersu, pridružio im se Đoković koji je više nego rešen da ponovo obraduje svoju zemlju.

Trofej Dejvis Kupa

Prva prepreka na tom putu biće selekcija Velike Britanije sa kojom se naši momci sastaju u četvrtak.

Britanci su oslabljeni za dvojicu igrača. Najpre je učešće otkazao Danijel Evans, a pre samo nekoliko dana i Endi Marej, obojica zbog povreda. Najboolji teniser ove zemlje Kameron Nori se zbog premora bio povukao sa Mastersa u Parizu jer je, kako je sam rekao, želeo da bude “svež” pred duel sa Srbijom, pa ostaje da se vidi da li će tako i biti. U timu imaju vrhunske dubl igrače Džoa Salsburija (koji je na Završnom Mastersu u Torinu osvojio titulu), Džejmija Mareja i Nila Skupskog, pa će naš tim sigurno uraditi sve kako bi meč bio rešen bez igranja dublova.

Ukoliko budemo prošli u polufinale, očekuje nas duel sa Italijom ili Holandijom. Mnogo je verovatnije da ćemo igrati sa Italijanima. Nema sumnje da bi u tom slučaju Novakov protivnik bio upravo igrač kojeg je pobedio u finalu Završnog Mastersa, Janik Siner, a videli smo da italijanski teniser ne može previše toga da uradi kako je Novak na vrhuncu svoje igre.

U njihovom timu još se nalaze Lorenco Museti, Lorenco Sonego, Mateo Arnaldi i Simone Bolelji.

U gornjoj četvrtini žreba sastaju se Kanada i Finska, odnosno Češka i Australija.

Ima Srbija realne šanse da dođe do finala, pa i da osvoji “salataru”. Teško da neko od igrača može da stane na crtu Novaku, a ukoliko i ostali članovi ekipe budu igrali onako kako znamo da umeju, smeši nam se “salatara” nakon trinaest godina čekanja!

Budite od četvrtak uz naš portal i pratite sve duele Srbije.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dejvis Kup, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.