13/03/23 - 22:45h

Curenko predala meč zbog direktora WTA, Dolgopolov ga optužio da maltretira Ukrajinke

 

Drama oko rata u Ukrajini odigrava se na WTA turu.


zimbio.com

Lesija Curenko danas je predala meč Beloruskinji Arini Sabalenki zbog napada panike, za koji je zaslužan razgovor sa direktorom WTA tura, Stiv Sajmon.

– Razlog odustajanja bio je napad panike. Zvanično će biti napisano ’lični razlozi’, a zapravo se radi o problemima sa disanjem i moglo bi se reći histeriji. Pre nekoliko dana sam razgovarala sa izvršnim direktorom WTA Stivom Sajmonom i bila sam apsolutno šokirana onim što sam čula. Rekao mi je da je on sam protiv rata, ali ako ga podržavaju igrači iz Rusije i Belorusije, onda je to samo njihovo mišljenje i to ne treba da me uznemirava. Kazao je da bi se osećao užasno da je na mom mestu. – rekla je Curenko i dodala:

– Bila sam potpuno šokirana ovim razgovorom, a već u poslednjem meču je bilo teško igrati, teško se sabrati. Kada je trebalo da izađem danas na teren, imala sam napad panike. Jednostavno nisam mogla da izađem. Nadam se da ću uspeti da ’svarim’ ove informacije i da ću se bolje pripremiti za sledeći turnir.

Ovim povodom oglasio se i bivši ukrajinski teniser, Aleksandar Dolgopolov.

– Stiv, umesto što maltretiraš Ukrajinke, budi muško i govori javno. Razgovor se dogodio dok si bio na dužnosti, ljudi zaslužuju da znaju da je podrška genocidu u redu. – napisao je na Tviteru.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Boban March 14, 2023 Odgovori

hahli preteruju vole dzabakluk

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.