31/01/24 - 13:39h

Čudna je sorta Benoa Per: Pričaju da sam pijanac, a ne teniser…

 

Benoa se “otvorio” nakon prekinutog posta na ATP turu.


Najuzbudljiviji i na papiru “najteži” meč prvog kola ATP 250 turnira u Monpeljeu odigralu su Benoa Per i Endi Marej, 2:6, 7:6, 6:3. Francuz se plasirao u drugo kolo ostvarivši prvu pobedu na ATP turu još od avgusta 2022. godine. Protivnik u drugom kolu biće mu zemljak Harold Majo.

Živopsini, često neozbiljni Per je u međuvremenu pobeđivao na čelendžerima, ali ne i u elitnoj konkurenciji. Prethodnu pobedu zabeležio je u Vašingtonu 2022, a na ATP turnirima nije se pojavljivao od prethodnog Rolan Garosa.

Nakon meča, Per je otkrio da je dosta propatio u poslednje vreme jer se nije takmičio sa najboljima.

Teško je…Nekada sam bio 18. na svetu, igrao najveće turnire. A poslednjih skoro godinu dana sam igrao samo čelendžere, i to protiv momaka koji uopšte ne igraju loše. I stalno sam slušao kritike kako pijem alkohol svakoga dana, kako nisam za ovo. Kako sam pijanac, a ne teniser. Svakoga dana su to govorili, nije mi bilo lako da to slušam i čitam. Ali mislim da sam uložio mnogo truda u oživljavanje karijere, i da sam za to nagrađen.

Još uvek imam strast ka igri, želim da budem na najvećim turnirima i igram velike mečeve. Igram tenis zbog toga, a ne da bih tavorio po čelendžerima. Mislim da još uvek imam nivo da igram na turnirima na kojima želim da budem. Fizički svakako, a ako mi je “glava na mestu”, mislim da mogu napraviti neke ozbiljne rezultate. Ne želim da ponovo završim na nekim malim, nebitnim turnirima, i da zbog toga žalim. Već neko vreme sam svestan da mogu pobeđivati veoma dobre igrače na ATP turuzaključio je kontroverzni Francuz, koji u maju puni 35 godina.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Benoa Per, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.