23/04/17 - 17:29h

Cirkus u Rumuniji: Nastase brutalno vređao Britanke! (Video)

 

Rumunija i Velika Britanije se u konstanci bore za opstanak u Svetskoj grupi B Fed kupa, a meč je za sada u senci odvratnog ponašanja selektora domaće selekcije Ilie Nastasea!


zimbio.com

Na kraju je reprezentacija Rumunije pobedila sa 3:2 i poslala Britanke u niži rang prvi put još od ranih devedesetih, ali je, nažalost, rezultat meča ostao u drugom planu.

Kapiten Rumunki Ilije Nastase vređao je u subotu Džoanu Kontu tokom susreta sa Soranom Kirsteom, nazvavši je pogrdnim imenima.

Nije zaobišao ni sudiju, nazvao ju je “je*eni šu*ak”, i obraćao joj se agresivnim tonom (“koji je tvoj je*eni problem”), dok je Konti rekao “je*ena kur*o”, a na udaru se našla i selektorka Velike Britanije En Kjotavong. Meč je bio pekinut 25 minuta pošto je Nastase zbog ovog ispada udaljen s terena pri vođstvu Konte 6:2, 1:3, a Britanka je na kraju i slavila sa 6:2, 6:3.

Međutim, tu sukob nije prekinut, već je nastavljen na konferenciji za medije, gde je Sorana Kirstea optužila rivalku da je lažirala suze.

Romania Coach Ilie Nastase Asks For Anne Keothavong's Room Number

Zašto je Konta plakala i osećala se ugroženo na 1:3?! Meni upućuju mnogo gore psovke širom sveta. Ophodili smo se prema njima na lep način. Mislim da nije u redu to što nam rade samo zato što smo siromašnija zemlja. Širom sveta su mi govorili da sam ciganka, kur*a, šu*ak, idiot… Navijali su protiv mene, pokazivali kao da će da me zakolju (pokretom ruke ispod brade pokazala na konferenciji), a ja nikada nisam plakala, niti napuštala teren. Uvek sam ostajala i igralarekla je Kirstea.

Nije opravdala ponašanje svog kapitena, ali je osudila ponašanje Britanki.

Zašto smo stale? Samo zato što je Džoana plakala? Ok, na 2:1 pozovete trenera i to je ispravna odluka, ali kada sam napravila brejk za 3:1, onda je počela da plače. Ne kažem da je laž, ali nije logično. Sa teniske strane je zaslužila da pobedi, bolja je igračica od mene, ali ponašanje Britanki je preterano. Sledeći put, kada budem u problemu, možda i ja zaplačem i napustim teren.

Sorana Cirstea Speaks After Fed Cup Tie Is Suspended - Accuses Johanna Konta Of Bad Gamesmanship

Džoana Konta nije mogla da poveruje šta se dešava…

To je nešto što niko ne bi trebalo da iskusi. Potreslo me je, što se i videlo, ja nisam od onih koje plaču na terenu. Bilo je malo sramote, ali me je pogodilo više nego što sam očekivala. Znam da je Fed kup emotivno takmičenje i da se događaju neočekivane stvari, ali na ovo nisam bila spremna. Sve ovo me je ostavilo nervoznom, ali se nadam da će već u nedelju preovladati teniska stranarekla je Britanka.

Inače, najbolji rumunski teniser svih vremena je pre početka takmičenja ovog vikenda vređao britanske novinare i nazivao ih glupim, a trenutno se nalazi pod istragom zbog rasističkih komentara o Sereni Vilijams.

Međunarodna teniska federacija je izdala saopštenje povodom Nastaseovog postupka, a on je pre mečeva napravio ružan gest i prema selektorki Kjotavong. Kapitenka britanske ekipe nalazi se u drugom stanju, ali to nije sprečilo 70-godišnjeg Rumuna da je zagrli i pita za broj hotelske sobe.

To je neprihvatljivo, niko nema pravo tako da govori. Došle smo ovde da igramo tenis i sudija je ispravno postupio kada je prekinuo meč. Tokom pauze sam samo pokušavala da smirim Džoanurekla je britanska selektorka.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Ilie Nastase, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.