04/04/18 - 15:26h

Cirjak: Politika se meša u tenis

 


Vlasnik turnira u Madridu, Rumun Jon Cirjak dao je svoj stav o izjednačenju nagradnog fonda u muškom i ženkom tenisu, a pričao je i o Rodžeru Federeru i Borisu Bekeru.


Foto: Matthew Stockman/Getty Images Europe

Nekadašnji menadžer Borisa Bekera smatra da je Nemac mnogo uradio za svoju zemlju:

– Boris je posle osvojenog Dejvis kupa u Americi protiv Sjedinjenih Država zastavu Nemačke proneo kroz halu, mašući njome. Amerikanci su se podigli sa svojih sedišta i aplaudirali. Teško da može da se uradi za sopstvenu zemlju više nego što je to Boris uradio. U jednom trenutku nijedan sportista sveta nije više zarađivao od Borisa Bekera, čak ni Majkl Džordan.

O švajcasrskom teniseru Rodžeru Federeru nema tako lepo mišljenje:

– Federer je sigurno najbolji igrač svih vremena, ali se ne ponaša korektno. Njegovo ponašanje nije fer. On jednostavno bira turnire na kojima će da se pojavi, što je neshvatljivo u skoro svakom drugom sportu. Jedan Luis Hamilton posle pet Gran prija ne otkazuje ostale trke, samo zbog toga što nije raspoložen.

Rumun se ne slaže sa inicijativom da se ženski fond u tenisu izjednači sa muškim:

– Tu se politika meša sa poslom. Ja u Madridu organizujem turnir u kojem je nagradni fond za muškarce i za žene isti. Ali prihod od ženskog tenisa je samo 25 odsto prihoda od muškog tenisa. To je činjenica. Muškarci me pitaju:”Jone, koliko dugo planiraš da plaćaš žene mojim parama.”

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Boris Beker, Jon Cirjak, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari