20/04/22 - 13:32h

Cicipas: “Velike trojke” trenutno nema

 

Grčki teniser Stefanos Cicipas ove nedelje se takmiči na ATP turniru u Barseloni.


Source: Getty Images AsiaPac

On je prošle nedelje na Masters turniru odbranio titulu.

Na pitanje novinara da li je ovo njegov trenutak, on se dotakao Velike trojke koju čine Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

– Potrebno mi je još turnira da bismo videli da li je ovo moj trenutak. Taj trenutak se ne definiše na jednom turniru. Razumem šta hoćeš da kažeš. Trenutno nema velike trojke jer oni nisu na prva tri mesta ATP liste. Jedan od njih je dugo odsutan, dok su druga dvojica i dalje konkurentna. – odgovorio je Grk.

On je istakao da mu ne smeta to što je podloga u Barseloni sporija nego u Monte Karlu.

– Ne smeta mi da igram na sporijoj podlozi. Zapravo radije prelazim sa bržeg na sporiji teren. Imate više vremena da se namestite na udarac. Trenirao sam juče, treniraću dosta.

Na ovom turniru mogao bi da se susretne sa Karlosom Alkarazom protiv koga je zabeležio dva poraza.

– Karlos je jedan od najtežih protivnika sa kojima sam ikada igrao. Kompletan je na svim podlogama. Još nisam imao priliku da ga pobedim. Želim da ga dobijem, ali ću za to morati naporno da radim. Znam da je on neko ko je veoma skroman, provodi sate trenirajući, sjajna je osoba, iako ne znam da li je to uopšte važno na Turu. Mislim da možemo da izgradimo lep rivalitet u budućnosti. Vidim ga kao teškog protivnika u godinama koje dolaze.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Stefanos Cicipas, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.