31/08/21 - 14:50h

“Cicipas je radio isto ono što rade šampioni”

 

Mats Vilander stao je u odbranu Grka Stefanosa Cicipasa.


Source: Getty Images Europe

Tokom duela prvog kola na US openu, Cicipas je otišao u toalet i nije ga bilo desetak minuta, što je veoma zasmetalo njegovom protivniku Endiju Mareju.

Cicipacu ovo nije prvi put da to radi, a postoje oni koji smatraju da se za to vreme dopisuje s svojim trenerom.

Sa druge strane, Cicipa tvrdi da mu treba više vremena jer se presvlači.

– Cicipas se stvarno znoji i znoji, pa mora da menja šorts i donji veš, majicu. Razumem da je nekim ljudima dovoljno sedam minuta, drugima treba malo više. Ne mislim da je Endi pokazao neiskustvo jer je igrao tako dugo, ali jeste bio iziritiran, nije se kretao i možda je mogao da pogodi nekoliko servisa. Možda se isuviše uneo u momenat i sve to ga je iznerviralo. Ne možete da dopustite da vam se takve stvari dese. – rekao je Vilander, a zatim naveo primere nekih vrhunskih tenisera koji takođe u nekim momentima odugovlače na svoj način:

– Istovremeno, svi vrhunski igrači uvek rade nešto što ‘rasteže’ pravila, možda ne namerno, ali prate svoj neki ritam u datom trenutku. Nadalu nekad treba više vremena za poen, Đoković uzima medicinske tajm-aute, Mekinro je ‘vrištao’, Konors je radio po svome – to je ono što šampioni rade. Cicipas je radio isto to. Marej je možda bio previše unet u toj situaciji, nisam siguran da li bi ishod bio drugačiji, da situacija nije bila takva.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Mats Vilander, Stefanos Cicipas, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.