16/05/22 - 10:17h

Cicipas: Đoković je jedan od najprofesionalnijih i najbolji od svih

 

Stefanos Cicipas poražen je od Novaka Đokovića u finalu Rima, a nakon tog poraza imao je samo reči hvale za rivala.


Source: Getty Images AsiaPac

Grk je istakao da je Đoković blizu savršenstva i da ga inspiriše njegov profesionalizam.

– Novak je veliki šampion. Mnogo ga poštujem. Razumem svaku odluku koju je doneo, čak i one u prošlosti. Podržavam ih. Mislim da je on veoma mudra osoba koja tačno zna šta radi kada je reč o njegovoj karijeri i životu. Sve je uskladio tako da je blizu savršenstva – ishrana, svakodnevni život, tenis, sve je dobro rasporedio. – rekao je Cicipas i dodao:

– On je kao bolid Formule 1 – i najmanji detalj može da mu poremeti ritam. Stara se o tome da je sve šo radi blizu perfekcije, koliko je moguće. To ne mogu da zanemarim i to ne može da me ne inspiriše, jer to je profesionalizam do kraja. Ako govorimo o teniskim legendama i rekordima, lično mislim da je je jedan od najprofesionalnijih i najboljih od svih.

Na pitanje o favoritima na Rolan Garosu, Cicipas je rekao da ih ima dvojica.

– Trenutno je to Karlos Alkaras. Previše imena. Alkaras ili Novak, obojica igraju sjajno i oni su favoriti. Ja moram da popravim nekoliko stvari u igri. Ne znam da li ću uspeti, ali nadam se da hoću do Rolan Garosa. Voleo bih da budem tu sa njima, ali moram da unapredim neke detalje. Na papiru sam sve bliži, ali to je na papiru. Rolan Garos je maratona, čak i više od drugih slemova. Mora čovek potpuno da se potroši i duhovno i fizički na terenu, to je svojstvo šljake, da iscedi sve iz tebe. Odmoriću se nekoliko dana i početi da treniram. Nadam se da mogu daleko.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Stefanos Cicipas, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
BILJANA MLADENOVIĆ May 16, 2022 Odgovori

BRAVO ŠAMPIONE ! SVJETSKA LJUDINA I SPORTAŠ ! 🎾🇷🇸❤🌏🙋‍♀️🥂🍾🇭🇷🎶🕊🥎

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.