17/04/22 - 20:34h

Cicipas: Cilj mi je da godinu završim na prvom ili drugom mestu ATP liste

 

Grčki teniser Stefanos Cicipas odbranio je titulu na Masters turniru u Monte Karlu.


Source: Getty Images AsiaPac

On je u finalu savladao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu.

– Prvi put sam odbranio titulu, osećaj je sjajan, posebno jer smo ove godine imali tu i publiku. Bilo je življe nego prošle godine. Ova dupla kruna je posebna iz mnogo razloga, počeo sam nervozno, onda se se ljudi uključili, imali smo navijače koji su bili glasni i koji su skandirali, ali bilo je lepo sve to izdržati i pobediti posle mnogo borbe. Nije to bila igra gde se išlo za čistim vinerima ili tenisom lepim za oko, već da se uloži trud u svakom poenu i da se prevaziđu granice. – rekao je on.

Cicipas je istakao da je došlo vreme da njegova zemlja dobije ATP turnir.

– Vreme je, da, vreme je. Šta da kažem? Nisam informisan gde bi to ili kad bi bilo, ali voleo bih da vidim jedan turnir kod kuće. Nismo ga imali godinama. Poslednji je bio godinu pre ili baš godine kada sam se rodio. Voleo bih da vidim turnir u Atini, mislim da bi to bio jedan od najboljih 250 turnira, posebno ako bi se održao u Atini. Ubeđen sam da će biti tako, mogu da zamislim tu sliku u svojoj glavi.

On se nada da će u nastavku sezone uspeti da poboljša svoju igru na betonu i travi.

– Negde duboko u sebi znam da nekako uvek pokušavam da ono što najbolje radim na šljci, prilagodim drugim podlogama. Zaista želim da budem dobar na betonu i travi ove godine, mislim da tu mogu da osvojim dosta poena. Ako bih bio u stanju da pobeđujem u kontinuitetu na svim podlogama, imao bih dobru šansu da završim godinu na prve dve pozicije, što je moj veliki cilj, da budem tu, da pripadam toj grupi posebnih igrača.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Masters u Monte Karlu, Stefanos Cicipas, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.