11/04/16 - 14:16h

Cibulkovoj titula u Katovicama

 


Šampionka WTA turnira u Katovicama je Dominika Cibulkova. Slovakinja je u finalu savladala Italijanku Kamilu Đorđi rezultatom 6.4, 6:0.

Cibulkova

Cibulkova


Kamila Đorđi se plasirala u treće uzastopno finale turnira u Poljskoj, ali je i treći put ostala kratkih rukava. Da će tako biti moglo se zaključiti nakon sjajnog starta Cibulkove i vođstva od 4:0. Ipak, Italijanka, koja je nedavno objavila da ne želi više nastupati za FED kup reprezentaciju, uspeva da vrati jedan brejk pri rezultatu 5:2 i smanji na 5:4, ali je njena protivnica u drugom pokupaju uspela da materijalizuje furiozan start i povede sa 1:0 u setovima.

Ispostavilo se da je to bio poslednji trzaj Đorđi – Cibulkova je bez izgubljenog gema dobila drugi set i proslavila prvu titulu ove sezone. Ovo je bilo njeno drugo finale u 2016, nakon poraza u završnoj predstavi Akapulka od Sloun Stivens, koja je ove nedelje trijumfovala u Čarlstonu.

Dominika Cibulkova je ovim trofejom obeležila povratak u pravu formu, nakon što je pet meseci bila van terena u 2015. godini zbog operacije Ahilove tetive. Nekada top 10 teniserka je usled toga pala na 62. mesto, ali se sada ponovo probila u 40 najboljih.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dominika Cibulkova, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.