13/12/15 - 13:21h

ČETVRTI ZA 14 MESECI: Ćorić ponovo promenio trenera

 

Najveća nada hrvatskog tenisa, Borna Ćorić, ponovo se odlučio na promenu trenera. Majls Meklagan, nekadašnji trener Endija Mareja, radiće sa Bornom u budućnosti.

Ćorić_Borna
[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Dan nakon što je Rodžer Federer objavio saradnju sa Ivanom Ljubičićem, novog trenera pronašao je i Borna Ćorić. Brigu o igri mladog Zagrepčanina preuzeo je Majls Meklagan, u teniskim krugovima najpoznatiji kao bivši trener Endija Mareja.

Škot koji je rođen u Zambiji, a odrastao u Zimbabveu, i sam je bio profesionalni igrač (najbolji renking 172. mesto iz 1995.), a svojevremeno i dubl partner Timu Henmanu u Dejvis Cup reprezentaciji. Na startu trenerske karijere specijalizovao se za parove, a nakon što se prebacio na singl, kroz njegove ruke je prošla čitava plejada poznatih imena.
Sa Marejem je radio od 2007. do 2010, i u tom razdoblju ga odveo do prva dva Gren slem finala, na US Openu i Australian Openu. Nakon toga su Meklagana redom angažovali Filip Kolšrajber, Markos Bagdatis, Lora Robson i Samanta Stosur.

U bližoj prošlosti, Meklagan je bio zaposlen kao komentator britanskog Eurosporta,što govori da je dobro upućen u teniska zbivanja. Dok je trenirao Mareja, Englezi su isticali njegovu strpljivost, prikazujući ga kao antipod prethodnika Breda Gilberta.

Meklagan je četvrti trener sa kojim će Ćorić raditi u razmaku od 14 meeseci, nakon Rajana Džonsa, Željka Krajana i Tomasa Johansona. Odmah nakon dogovora, Škot je stigao u Zagreb, gde se sa Bornom priprema za novu sezonu. Prva zajednička “akcija” biće im turnir u Čenaju, na kojem je Ćorić ove godine ispao u osmini finala od Vavrinke.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Čenaju, Borna Ćorić, Endi Marej, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.