22/09/23 - 07:44h

Čengdu: Tompson prejak za Lajovića!

 

Lajović bez četvrtfinala u Čengduu, Džordan Tompson mnogo bolji u prvom okršaju ovih rivala.


D. Lajović16
Dž. Tompson 67

Kasno se probudio Dušan Lajović. Prvi set je izgubio za manje od pola sata, u drugom čuvao servis do taj-brejka, ali nije uspeo da zapreti na protivnički. Džordan Tompson je u ovom trenutku kvalitetniji igrač.

Poveo je Srbin sa 1:0 i to je otprilike sve što je učinio u prvom setu. Ništa nije funkcionisalo protiv raspoloženog Tompsona, koji dobija narednih sedam gemova. Uspeo je potom Dušan da pronađe ritam u svojim servis gemovima, ali je 56. igrač planete još bolje servirao – imao je devet asova u odnosu na dva protivnika, blizu 70% ubačenog prvog servisa i 90% osvojenih poena. Šanse za brejk nije bilo do 12. gema kada je srpski predstavnik spasao dve meč lopte i izbori taj-brejk, ali se ispostavilo da je samo odložio neizbežno.

Tompson je poveo sa 6:0, ispustio samo jedan poen u taj brejku i, kada se sumiraju utisci, lako dobio rivala koji je za četiri mesta bolje plasiran od njega na ATP rang listi. Lajović je u ovom meču ukupno osvojio tek sedam poena na protivnički servis.

Australijanac će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Evans-Saifulin.

Drugi naš igrač na ovom turniru, Miomir Kecmanović, za četvrfinale će se boriti sa Korentanom Muteom iz Francuske. Taj meč na programu je u subotu rano ujutru po srednjeevropskom vremenu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dušan Lajović, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.