25/11/21 - 18:30h

Ćaćić: Dejvis kup mi je oduvek bio najveći san

 

Nikola Ćaćić u Insbruku će po prvi put zaigrati za srpski Dejvis kup tim.


zimbio.com

Ćaćić se na ATP listi dublova nalazi na 36. mestu.

Srbija će se u petak sastati sa selekcijom Austrije u okviru grupne faze takmičenja.

Dan pred ovaj duel, Nikola je govorio o tenisu i o svom debiju na Dejvis kupu.

– Putevi ka vrhu su različiti, ali ono što im je zajedničko, isto, to je taj rad, vera u sebe. Tenis je moj život, moja profesija, gradio sam je i gradim strpljivo. Ništa ne dolazi preko noći i ako sebi zadaš zadatak, ako ne izvučeš maksimum maksimuma da ga rešiš onda neće ni stići do cilja. Imam zadatak, radim na njemu dugo i što je najvažnije konstantno napredujem i uživam u pozivu koji sam izabrao. Doživeću i debi u Dejvis kup selekciji Srbije što mi je oduvek bio najveći san, još od juniorskih dana. Oduvek sam se družio, trenirao, igrao sa našim teniserima koji su nas ponosno predstavljali u ovom takmičenju i koji su učinili da naša selekcija bude svetska sila. Moja sreća je sada kompletna, jer biti deo ovakvog tima profesionalaca na čelu sa Novakom to nema cenu. Daću sve od sebe da moj debi bude sa maksimalnim pobedničkim ishodom. – rekao je on.

2020. godine Srbija je osvojila ATP kup, a on je bio deo tima.

– Najlepši trenutak moje dosadašnje karijere je bio upravo taj kada smo osvojili Svetski kup. Tek kada tako nešto doživiš, shvatis da i naš sport koji je individualni, u kome se borimo tokom cele godine za lični uspeh, najveću sreću i zadovljstvo, ponos, radost dolazi kada igraš za svoju zemlju, kada si deo tima, kada igramo timski za isti cilj, za svoj narod, to je kruna našeg rada.

Nakon Austrije, Srbija će se narednog dana sastati sa nemačkim timom.

– Poznajemo sve igrače protivničkih ekipa. Sa većinom smo igrali. Dobro smo trenirali poslednjih pet dana, spremni smo za mečeve i verujem u našu apsolutnu pobedu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nikola Čačić, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.