22/09/23 - 16:56h

BUBLIK u svom stilu: Zaboravite šljaku, Novak ima 21 gren slem!

 

Ako ćemo tražiti pozitivnu stranu bitisanja Aleksandera Bublika u teniskom svetu – sa njim nikada nije dosadno!


Source: Getty Images Europe

Rus koji nastupa pod zastavom Kazahstana je, najblaže rečeno, veoma ekstravagantna figura u belom sportu. Često pravi jako ružne ekcese na terenu i u medijima. Ponovo je skrenuo pažnju na sebe, ali ovoga puta će nekima ovaka izjava biti i simpatična.

Poznato je od ranije da Bublik “ne mari da vidi” šljaku. Upravo sa tog aspekta se uključio u, sada već razrešenu GOAT debatu.

Ljudi kažu da Novak sada ima 24 slema… Ja mislim da on ima 21 jer šljaka nije prava podloga.

Znamo da Medvedev ne voli šljaku, ali Bublikova netrpeljivost je još upečatljivija.

Mrzim je, mrzim je! Nije mi jasna ova podloga, udarim forhend od 190 kilometara na sat i protivnik mi to lagano vrati. Uživam mnogo više nego dok igram na šljaci, ne moram mnogo da trčim, ne umaram se. U poređenju sa šljakom sve izgleda dobro i srećan sam zbog toga.

Mržnja prema šljaci je dovela do toga da Bublik „eliminiše“ Rolan Garos iz liste Grend slem trofeja, samim tim i da odredi drugačije lestvicu osvajača.

Pošto šljaka nije prava podloga, za mene Novak ima 21 slem, Federer ima 19, a Nadal, koliko onda? Osam? U redu, to je osam više nego što sam ja osvojio, ali ne mislim da Nadal može da bude deo priče sa Novakom po pitanju najboljeg svih vremena, to nije ista liga – istakao je Bublik.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksander Bublik, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.