12/02/15 - 09:25h

Bračali i Staraće suspendovani 40 dana

 

Teniski savez Italije suspendovao je svoje tenisere, Danijelea Bračalija i Potita Staraćea, na 40 dana dok traje istraga protiv njih povodom mogućeg nameštanja mečeva.

Tenis

Tenis

U istrazi protiv Bračalija i Staraćea sudski istražitelji u Kremoni korištili su snimljene telefonske razgovore i komunikaciju putem interneta o čemu smo već pisali.

Pominje se da je Danijele Bračali telefonom razgovarao sa nekom osobom o nameštanju meča na ATP turniru u Njuportu protiv tenisera iz Sjedinjenih AMeričkih Država Skovila Dženkinsa, a osoba sa kojom je Italijan razgovarao je četiri godine kasnije uhapšena.

Sa druge strane, vlasnik jedne kladionice, koji je kasnije i uhapšen, je priznao da je 2011. godine Potito Staraće pristao da “proda” finale na ATP turniru u Kazablanki, te se i zbog toga tereti.

Na osnovu svega ovoga i vođenja postupka protiv dvojice tenisera, Teniski savez Italije je saopštio da ima razloga da se veruje da su Danijele Bračali i Potito Staraće možda bili uključeni u nedozvoljene radnje, te ih je zbog toga suspendovao na 40 dana, dok traje istraga.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.