23/10/23 - 12:06h

Braća Cicipas osvojila titulu u Antverpenu! (Video)

 

Stefanos Cicipas nije do kraja opravdao očekivanja u singlu, ali će turnir u Antverpenu do kraja života pamtiti zbog titule u dublu.


Source: Getty Images Europe

Osvojio je prvi trofej u tandemu sa mlađim bratom Petrosom Cicipasem (23). Braća Cicipas nisu bili nosioci, a u finalu su pobedili Behara i Pavlašeka sa 6:7, 6:4, 10-8.

To je druga dubl titula za Stefanosa, posle Akapulka 2022, kada je slavio sa Felisijanom Lopezom, dok se Petros prvi put okitio lovorikama.

View this post on Instagram

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Ovo je Petrosova prva ceremonija pred mnogo publike, a to znači i mnogo emocija… Moram da kažem nešto – igrao sam mnogo turnira u životu, pobeda, titula, divnih uspomena i trenutaka na terenu. Ali ovaj trofej me je pogodio na drugačiji način i zato sa mnogo uverenja kažem: ovo je verovatno jedan od najemotivnijih i najvažnijih trenutaka u mojoj karijeri, čak i više nego uspesi u singlu – rekao je nakon meča Stefanos Cicipas.

On je bio postavljen za prvog nosioca u singlu, ali je u polufinalu izgubio od Francuza Fisa. Kasnije je titulu osvojio Aleksander Bublik.

Na teren je izašla i Stefanosova devojka, takođe uspešna teniserka, Paola Badosa.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Stefanos Cicipas, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.