18/12/13 - 11:43h

Boris Beker novi trener Novaka Đokovića

 

Novak Đoković je dogovorio saradnju sa legendom svetskog tenisa, Borisom Bekerom. Beker će od naredne sezone biti Novakov glavni trener.

Novak Djokovic, Srbija-Kanada, 13 sept

Photo by TenisUzivo.com

Novakov dosadašnji trener Marijan Vajda ostaje u timu i pratiće ga na turnirima u Indijan Velsu, Madridu, Torontu i Pekingu. Vajda je izjavio kako su on i Novak zajednički doneli odluku o proširivanju stručnog tima. Vajda veruje da će on i Beker dobro sarađivati u narednom periodu, što će omogućiti Novakovo napredovanje u igri.

Beker preuzima ulogu glavnog trenera i sa Novakom će biti na turnirima u Melburnu, Dubajiu, Majamiju, Monte Karlu, Rimu, Parizu, Londonu, Sinsinatiju, Njujorku, Šangaju.

Beker je izjavio da je ponosan zbog saradnje sa srpskim asom.

Ponosan sam što me je Novak pozvao da budem njegov glavni trener i radujem se budućoj saradnji. Uveren sam da možemo da ostvarimo velike rezultate i učiniću sve što mogu da mu pomognem u napadu na nove grend slemove i druge titule.

Glavni akter ove priče, Novak Đokovć je takođe izrazio zahvalnost Bekeru što je prihvatio saradnju.

“Drago mi je što ću sarađivati sa Borisom Bekerom i verujem da će mi njegovo ogromno tenisko znanje i iskustvo pomoći u želji da osvojim nove pehare sa najvećih takmičenja. Takođe, reč je o odličnom čoveku, sjajnoj osobi i lako će se uklopiti u naš tim. Mislim da ćemo sa Borisom dobiti novi, sveži pristup, a u kombinaciji sa Vajdinim dugogodišnjim iskustvom u radu sa mnom i njegovoj proceni svih važnih segmenata igre imamo dobitnu kombinaciju. Ciljevi za narednu sezonu su pre svega vezani za nove titule na grend slemovima i mastersima 1.000. To su turniri koji imaju najveći značaj na ATP turu i želim da nastavim da se dokazujem baš na ovim takmičenjima. Tim je sada pojačan, i nadamo se maksimalnim rezultatima”, izjavio je Novak.

Od naredne godine, Novakov stručni tim činiće: Boris Beker, Marijan Vajda, Miljan Amanović, Saša Jezdić i Gebhard Fil Grič.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   ATP, ATP trka, Boris Beker, Novak Djoković, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.