06/12/19 - 11:33h

“Boli kada dobijete neopravdane napade, a sve samo da bi vam se ukaljalo ime”

 

Nakon što je gradonačelnik Manakora, Mikel Oliver, izneo optužbe na račun Rafaela Nadala i njegove akademije, španski teniser oglasio se otvorenim pismom.


Source: FELIPE TRUEBA/Getty Images Europe

Gradonačelnik je rekao da je Rafa imao povlašćen tretman kada je otvarao tenisku akademiju, kao i za svoj brod u Marini Porto Kristo.

– Kao i svaku osobu, boli kada dobijete neopravdane i klevetničke napade, a sve samo da bi se ukaljalo moje ime. Mogao bih da dodam još mnogo toga, zbog čega sam ćutao dugo vremena, ali ne želim kontroverzu. Samo želim da izrazim bol i razočaranje. Povredilo me je što me je gradonačelnik Manakora optužio da živim ‘van opštine’. Verovatno postoje ljudi koji ne vole na kakav način predstavljam Manakor širom sveta, ali nema sumnje da sam se trudio da to radim na najbolji mogući način. Uvek sam tu bio za Manakor. – kazao je Nadal.

– Nudili su nam da otvorimo akademiju u mnogim delovima sveta, ali ja sam uvek bio jasan da želim da je otvorim u Manakoru.

Na optužbe da je privilegovan, on je odgovorio:

– Da, osećam se privilegovanim budući da je parlamentarna većina na demokratski način izglasala da je ovaj strateški projekat (akademija tenisa) za Majorku mnogo bolji ako bi se sproveo dok sam ja aktivan teniser jer bi se povećalo interesovanje. Uvek sam zbog toga bio zahvalan.

On je istakao da je na njegovoj akademiji zaposleno 300 lokalnih stanovnika.

– Akademija je takođe dala prioritet lokalnim kompanijama koje proizvode razne proizvode, a koji nama koriste u akademiji. Takođe, dodeljujemo stipendije talentovanoj deci iz Majorke i pomažemo lokalnim sportskim i nesportskim entitetima.

On je rekao da akademija ispunjava sve zakonske propise:

– Uvek, kao savestan građanin, ispunjavam sve zakonske obaveze. Optuženi smo u novembru da nismo platili naknadu za odvoženje smeća što je potpuno netačno. Imamo svu dokumentaciju da smo plaćanja izvršili u oktobru. – zaključio je Nadal.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.