14/10/15 - 07:59h

Bojana u četvrtfinalu Tijanđina!

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u četvrtfinale na WTA turniru u kineskom Tijanđinu! Srpkinja je rano jutros eliminisala Ruskinju Elenu Vesninu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1, nakon svega jednog sata i 3 minuta tenisa. Naredna rivalka našoj igračici piće peta nositeljka, Kristina Mladenović.

B. Jovanovski66
E. Vasnina31
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski u ovoj završnici sezone igra dobar tenis i zaista pravi dobre rezultate. Nakon polufinala u Tašketnu, te glavnog žreba u Pekingu i povratka u Top 100 teniserki, ona je današnjom pobedom došla u četvrtfinale turnira u Kini, što je zaista sjajan rezultat.

Današnji susuret počeo je brejk prilikama, a u prva tri grema imala je naša igračica čak 10 prilika da oduzme servis rivalki! Uspela je Srpkinja da iskoristi petu u prvom i petu u trećem gemu, te dođe do ogromnih 3:0 na samom startu meča. Međutim, teniserka iz Rusije je u četvrtom delu uspela da iskoristi svoju prvu šansu za ribrejk, te tako smanji prednost naše igračice na 1:3. U nastavku seta videli smo dva mirna gema, a potom opet brejkovi i ribrejkovi. Bojana Jovanovski je u sedmom gemu došla do 5:2, potom je dozvolila rivalki da se vrati, ali je, konačno, u devetom gemu iskoristila četvrtu brejk i set loptu, te postavila konačnih 6:3 u ovom delu igre.

U drugom setu naša igračica bila je još ubedljivija i zasluženo je došla do pobede i plasmana u četvrtfinale. Set je počeo dobrim servisima sa obe strane, a Bojana Jovanovski je u četvrtom gemu iskoristila prvu brejk šansu, došla do prednosti od 3:1, a potom nastavila da niže gemove. Srpkinja je u nastavku još jednom oduzela servis rivalki, ljubomorno je čuvala svoje servise i nakon svega 24 minuta igre došla do konačnih, zasluženih i ubedljivih 6:1 u ovom setu.

Protivnica naše igračice za plasman u polufinale biće peta nositeljka u Tijanđinu, Francuskinja srpksog porekla, Kristina Mladenović, koja je u ovoj rundi eliminisala Ursulu Radvanjsku sa 2:0.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.