19/01/13 - 19:21h

Bojana Jovanovski, nova zvezda na teniskom nebu Srbije

 

Na Australijan Openu otkrivena je nova zvezda na teniskom nebu Srbije! Reč je naravno o Bojani Jovanovskoj. Čekali smo i dočekali njen prvi zapaženi nastup na jednom Grend Slem turniru, a to naravno nije promaklo ni posetiocima sajta Tenis Uživo.

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Posete na našem sajtu su nas navele na ovaj tekst. Svakom od nas je jasno da su vodeće teniske zvezde Srbije Novak Đoković i Ana Ivanović. Ipak je vaše interesovanje za Bojanu pokazalo da su Ana i Novak dobili ozbiljnog konkurenta kada su u pitanju njihovi nastupi.

Novak Đoković, tačnije interesovanje za njegove mečeve na našoj stranici, je do skoro bilo neprikosnoveno. Niko nije uspevao toliko pažnje da privuče kao on, sve do nastupa Bojane Jovanovski na Australijan Openu. U prva tri kola prvog Grend Slema u godini, najviše pažnje je privukao meč između Đokovića i Herisona. Iznenađenje je upravo meč Bojane Jovanovski protiv Kimiko Date-Krum koji je drugi po posećenosti u spomenutom vremenskom periodu!

Ova činjenica dosta govori o tome da će Bojana biti novi magnet za fanove u Srbiji, a i šire. Spomenućemo da su manje traženi bili Novakovi mečevi iz prva dva kola ili pak duel između Ane i Jelene u trećem kolu nego spomenuti Bojanin meč trećeg kola. Ako dodamo na ove podatke i činjenicu da je protivnica Bojane bila Date-Krum, teniserka koja i nije neki magnet za gledaoce(sem možda zbog svojih godina, ima ih 42), pitamo se kolika bi poseta bila da je protivnica bila Azarenka ili Šarapova?!

Ukoliko u sledećem kolu Bojana trijumfuje protiv Sloan Stivens, što i nije nemoguća misija, imaćemo priliku da je gledamo u četvrtfinalu gde će joj, najverovatnije, protivnica biti Serena Vilijams, a sudeći po sadašnjem interesovanju, poseta tog eventualnog meča između Bojane i Serene će možda biti i rekordna…

Ostaje nam da sačekamo naredni meč protiv Stivens u koji naša teniserka, kako i sama kaže, ulazi bez opterećenja i uz dozu optimizma se nada eventualnom plasmanu u četvrtfinale.

“Iako ću prvi put igrati u osmini finala jednog Grend slema, želim da i u naredni meč uđem bez opterećenja i maksimalno skoncentrisana samo na igru. Jedino tako ću biti u stanju da napravim korak dalje”, poručila je Bojana.

Budite uz Tenis Uživo i pružite podršku Bojani na Australijan Openu!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2013, Bojana Jovanovski, Grend Slem, Osminafinala, Serena Vilijams, Teniserke, Treće kolo, Turniri, Vesti, Četvrtfinale


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.