16/01/14 - 15:08h

Bojana ispala posle preokreta

 

Bojana Jovanovski je eliminisana u dugom kolu Australijan Opena. Bolja od Srpkinje bila je austrijska teniserka Ivon Meusburger sa 2:1 (6:3, 3:6, 2:6), posle 116 minuta igre.

Bojana Jovanovski

Bojana je odlično ušla u meč, opravdala očekivanja u prvom setu, ali je u nastavku drastično pala u igri i omogućili svojoj protivnici, 47. igračici sveta, da dođe do preokreta.
U prvom setu viđeno je čak šest brejkova, od kojih je Bojana načinila četiri. Jovanovski je već u prvom gemu oduzela protivnici servis, ali je ona odmah uzvratila. Ipak, naša teniserka se potrudila da u prva tri gema vidimo i treći brejk, i tako povela sa 2:1. Konačno je osvojila gem na svoj servis, a potom napravila još jedan brejk za sigurnu prednost od 4:1. Meusburger je uspela da vrati jedan do kraja seta, ali je Bojana dobila prvi period sa 6:3.

I drugi set je počeo sa tri uzastopna brejka, ali je Meusburger imala prednost od 2:1. Naša teniserka je uspela da izjednači na 3:3, ali je Austrijanka osvojila sve gemove do kraja drugog seta i dobila ga sa 6:3, čime je odvela meč u treći set.
Za razliku od prva dva, u odlučujućem setu nije bilo brejkova na početku. Teniserke su čuvale svoj servis do rezultat 3:2 za Meusburger, koja tada pravi brejk koji kasnije i potvrđuje, za vođstvo od 5:2. Jovanovski je servirala za ostanak u meču, ali joj je njena protivnica još jednom oduzela servis i tako eliminisala Bojanu sa ovogodišnjeg Australijan Opena.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2014, Bojana Jovanovski, Drugo Kolo, Grend Slem, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.