01/11/12 - 16:23h

Boba Živojinović: Meč za istoriju!

 

Proslavljeni nekadašnji Dejvis kup igrač Jugoslavije i sada počasni predsednik TSS Slobodan Živojinović jedan je od onih koji sa nestrpljenjem očekuju da meč u Pragu počne. Boba je već stigao u glavni grad Češke, da na licu mesta pruži podršku našim najboljim teniserkama.

Slobodan Živojinović

Najlepše trenutke sam doživeo posle završetka moje igračke karijere kada smo u beogradskoj Areni pobedili u finalu Dejvis kupa 2010. godine Francusku i ekipno se popeli na svetski tron. Mislim da je došao trenutak da se nešto slično dogodi u Pragu, da srpski tenis doživi još jedan takav trenutak pa da i naše najbolje teniserke naprave isti podvig”.

Iako su domaće igaćice na papiru favorit u predstojećem meču, Živojinović smatra da su šanse veće na našoj strani.

“Motiv je neobično važan u tenisu, a tako nešto ne nedostaje našim najboljim igračicama, koje su mnogo toga postigle u pojedinačnoj konkurenciji, ostaje samo da se dokažu i na ekipnom planu. Biti favorit u tenisu je mač sa dve oštrice, moje je mišljenje da je to dodatni motiv za ekipu Srbije da prevazidje sebe i ostvari trijumf u zemlji gde je tenis jedan od najpopularnijih sportova još iz vremena Lendla, Navratilove, Sukove, Mandlikove, Mečira…

Pored Živojinovića našu ekipu će bodriti i ministar sporta Srbije Alisa Marić, kao i karavan navijača koji autobusima stiže u Prag u petak uveče.

“I to je važan faktor za naše igračice, da čuju sa tribina podršku, da shvate da nisu same na terenu, a kada znaju da će u direktnom TV prenosu biti bodrene od milionskog auditorijuma, zar treba nešto više da bi se postigao uspeh?” – zaključio je Živojinović u izjavi za TSS.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Fed kup, Predsednik, Slobodan Živojinović, Teniski savez Srbije, Turniri, Vesti, Češka- Srbija


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.