24/06/15 - 21:10h

Bjorkman: Srećan sam što sam deo Marejevog tima

 


Britanski teniser Endi Marej ima maksimalan skor od kada ga je Jonas Bjorkman, inače pomoćnik Ameli Morezmo u štabu škotskog tenisera, sam pratio na turnirima. Prošle nedelje je Škot osvojio titulu na Kvinsu, savladavši u jednom danu u polufinalu Troickog, a u finalu Andersona, dok je prošlog meseca, sa Šveđaninom na tribinama, bio najbolji u Minhenu. “Srećan sam što sam deo Marejevog tima”, ističe Bjorkamn.

Endi Marej

Endi Marej

“Srećan sam što sam deo njegovog tima. Od prvog dana kada sam stigao, bilo nam je zabavno. Start je bio sjajan, ali je za sve to zaslužan tim. Svi su uradili fenomenalan posao”, rekao je Bjorkman.

Jonas Bjorkman ističe da je sada svestan i koja je njegova uloga u Marejevom timu – da smiri Endija.

“Čim sam došao shvatio sam da cilj treba da mi bude da Endi postane opušteniji u svom pristupu. Imao je tendenciju da bude prestrog prema sebi, što ne treba zaista da radi jer je odličan igrač. Endi je perfekcionista, može da pogodi 15 odličnih udaraca, onda promaši 16. i iznervira se, ali sam i ja bio takav. Jedna od stvari koje sam želeo da postignem je da Endi počne da igra sa osmehom, ali razumem zašto bi se i ljutio na sebe. Kada sam ja gubio ili igrao loše, bio sam loša osoba. Kada sam igrao dobro, bio sam dobra osoba. Bio sam oštar prema sebi i nešto što sam naučio tokom karijere je da moram da se malo opustim”, naglasio je on.

Nakon trećeg Grend slema sezone u Vimbldonu, prvi trener, Ameli Morezmo će sa Marejem biti tek u novembru, u finišu sezone, na Mastersu u Parizu.

“Ameli je u 31. nedelji. Posle Vimbldona mora da se vrati u Francusku, da se odmara i sprema za, bez uvrede Endiju, verovatno najveći trenutak svog života, a to je porađaj, što je uzbudljivo. Posle toga će biti mnogo putovanja, ali i zabave”, rekao je Jonas Bjorkman.

Takmičenje na Vimbldonu počinje u ponedeljak, a Endi Marej je postavljen za trećeg nosioca. Prvi favorit je i prvi reket sveta, Srbin – Novak Đoković!

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Endi Marej, Grend Slem, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.