09/06/19 - 17:24h

“Bizarni su komentari da je Novak tražio odlaganje meča”

 


Direktor Rolan Garosa Gi Forže rekao je da netačne glasine da je Novak Đokovič tražio da se polufinalni meč prekine.


Foto: Julian Finney/Getty Images Europe

Novakov meč protiv Dominika Tima počeo je u petak, ali je zbog loših vremenskih uslova prekinut i nastavljen dan kasnije.

TV kamere su snimile srpskog tenisera kako kompleks napušta pre zvaničnog saopštenja da će se duel nastaviti u subotu, pa se u javnosti pojavila informacija da je Đoković bio inicijator prekida.

Nekadašnja teniserka, a sada voditeljka Eurosporta, Barbara Šet, je čak tu informaciju rekla u živom programu, da bi se kasnije izvinila Novaku.

Gi Forže demantivao je ove spekulacije:

– Video sam brojne tvitove i glasine, čuo vrlo čudne, bizarne komentare. Želim da vas podsetim da je vrhovni sudija onaj koji odlučuje o prekidu mečeva na osnovu vremenskih uslova. Mi sarađujemo sa ekspertima, imamo tim koji se posebno bavi vremenskim prilikama, i kada je meč zaustavljen vetar je duvao 80 kilometara na čas, dok je za vreme duela Rafe i Rodžera udar bio od 40 do 50 kilometara na čas. Meč između Novaka i Dominika obustavljan je dva puta zbog vetra i kiše. Nikada nije lako igračima da se istuširaju, odmore i vrete na teren. Vremenska prognoza koju smo imali nagoveštavala je pogoršanje vremena, jači vetar koji je dovodio u pitanje bezbednost. Najavljena su i dva pljuska u prvih 30, 40 minuta, a onda još jedan kroz pola sata. Iz tog razloga je Remi Azemar odlučio da ode do svačionice i sastane se sa Novakom. U to vreme sam i ja bio sa njim. U isto vreme, rekli smo im, prema onome što se dogodilo, da bismo ih poslali na teren ponovo sutradan u podne. Oni koji su čitali izveštaje od juna 1966. godine, znaju da tako jak vetar gotovo nikada nije duvao u Parizu. Posle toga, Novak je otišao. Dominik je isto učinio samo nekoliko minuta kasnije. Protokol je od nas zahtevao da se sastanemo sa ekspetrima i objasnimo gledaocima. Kada su TV kamere snimile Novaka da odlazi tri minuta pre nego što smo sve objavili, ljudi su mislili da je Novak zahtevao odlaganje. Kompletnu ovu priču može da potvrdi Dominik, kao i njegov tim.

Dominik je Đokovića dobio u pet setova, a u finalu Rolan Garosa igra protiv branicoca trofeja, Rafaela Nadala.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.