09/06/14 - 08:55h

Bivša šampionka novi trener Endija Mareja

 

Endi Marej rešio je da prekine sa višemesečnim spekulacijama oko toga ko će mu biti novi trener. Najbolji britanski teniser juče je i zvanično objavio da će ubuduće sarađivati sa bivšim ženskim brojem 1. U pitanju je dvostruka gren slem šampionka Ameli Morezmo. “Pričali smo malo oko toga da li će ona biti za to. Postojala je volja sa obe strane da pokušamo i videćemo kako će to ići”, rekao je aktuelni šampion Vimbldona.

Endi Ameli2

“Jasno je da je ona odličan igrač”, nastavio je Marej. “Osvojila je Vimbldon i Australijan Open. Govoreći o njoj, ona je veoma smirena i dobra osoba. Mislim da ćemo dobro komunicirati i da je to veoma važan deo trenerskog posla”, dodao je Marej. Inače, Marej je u potrazi za novim trenerom još od mastersa u Majamiju, kada se rastao sa Ivanom Lendlom.

Na pitanje novinara o tome šta misli o imenovanju žene kao svog novog trenera, Marej je rekao da je to uspešan recept za njega, pošto mu je u tinejdžerskim danima majka bila trener.

Endi Ameli

Ameli Morezmo već ima sličnog iskustva, pošto je 2010. godine trenirala sunarodnika Mikaela Ljodru. Ona je otkrila da neće tokom čitave godine putovati sa Endijem, ali da će fokus biti na osvajanju gren slemova, posebno odbrani Vimbldona.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ameli Morezmo, ATP Rang Lista, Endi Marej, Rang Lista, Rolan Garos, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.