27/12/20 - 13:22h

“Bitno je da budem zdrav, to mi je prvi prioritet u novoj sezoni”

 

Argentinac Dijego Švarcman govorio je o teniskoj sezoni koja je iza nas.


zimbio.com

– Ako gledam na sezonu iza sebe, tri najznačajnija trenutka su mi pobeda nad Timom, onda pobeda nad Nadalom i to što smo se opet porodično okupili uz tradicionalan roštilj, kao što radimo svake godine. Ta fotografija je za mene vrlo važna jer i dalje pokazuje da sam isti, to je osnova u mom razmišljanju o životu. – rekao je Švarcman.

On ističe da ne voli da prati dugoročne planove.

– Nisam komformista, pokušavam da postavim sebi kratkoročne ciljeve. Sve što sam postigao ove godine došlo je zahvaljujući dobrim igrama ove sezone. Sada mi je cilj da nastavim to i to pre svega igrajući bolje na velikim turnirima. Miran sam što se tiče toga da sam igrao dobro protiv najboljih igrača, sada kada sam u Top 10. Znam da će još veći broj pobeda uticati i na moju poziciju na listi. Bitno je da budem zdrav, to mi je prvi prioritet u novoj sezoni.

Kako kaže, ne zna čime će se baviti kada završi igračku karijeru.

– Zamišljam sebe kako trčim sa svojom decom i našim psima po parku! Nadam se da ću biti srećan posle svega što sam uradio. Strastven sam celog života, ali ne znam da li ću biti u tenisu ili ću raditi neke druge stvari. Ne znam šta mi budućnost nosi.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dijego Švarcman, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.