26/08/18 - 16:25h

“Bilo je gotovo nemoguće uskladiti školu sa karijerom”

 


Španac Rafael Nadal rekao je da mu je bilo veoma teško da uskladi obrazovanje sa profesionalnom karijerom tenisera.


zimbio.com

32-godišnji Nadal je profesionalac postao 2001. godine, a novinarima je rekao da je biilo gotovo nemoguće da školu uskladi sa takmičenjima.

– Istina je da sam imao mnogo sreće. Uspeo sam da se probijem kao vrlo mlad, a počeo sam da igram tenis kada sam imao svega tri godine. Završio sam obavezno obrazovanje u Španiji.Posle završetka obaveznog obrazovanja pokušao sam da nastavim, ali sam posle tri meseca od početka nove škole postao top 100 igrač na ATP listi. Bilo je veoma teško – možete samo da zamislite kako je naporno putovati po celom svetu i pritom pohađati nastavu. Bilo je to gotovo nemoguće – profesori u Manakoru, gradu u kojem sam živeo imali su razumevanja i pokušali su da mi olakšaju koliko god je moguće.

Prvi reket sveta obrazovanje je nastavio na teniskoj akademiji.

– Dobra stvar je bila što je moja teniska akademija u svom sklopu imala i školu. Škola je bila dovoljno fleksibilna da razume naše teniske obaveze, ali je držala sve pod kontrolom što se tiče nastave. Dozvoljavali su nam da putujemo na turnire, tako da smo se snalazili. Verujem da je obrazovanje veoma bitno za decu. – rekao je Španac.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari