11/11/23 - 18:05h

Bili Džin King kup: Srbija ubedljivo poražena od Rumunije

 

Rumunke posle tri singla obezbedile trijumf u Kraljevu


Ženska reprezentacija Srbije će se naredne godine takmičiti u grupi I Evro-afričke zone, pošto je u kvalifikacionom meču ubedljivo poražena od selekcije Rumunije u Kraljevu.

Nakon poraza Mije Ristić i Aleksandre Krunić u petak, ni Lola Radivojević nije uspela da osvoji poen za srpski tim. Odigrala je 18-godišnja sjajan meč, ali je na kraju poklekla protiv Žakelin Kristijan 5:7, 6:4, 5:7.

Izmena koju je napravio Dušan Vemić u sastavu, kada je umesto najmlađe Mije Ristić na teren posalo tek godinu stariju, osamnaestogodišnju Lolu Radivojević, donela je početnu prednost. Lola je brzo napravila brejk, igrala sjajno, ali je Rumunka sve prokrenula sredinom seta.

I kada su očekivali svi da rutinski kao iskusnije privede set kraju. Lola se vraća, uzima brejk, ali je sam finiš doneo prevagu Rumunki – 7:5.

U drugom setu reprezentativka AIR Serbia tima Srbije još više diže igru, i posle jednog proklizavanja i pada na šljaku, počinje da igra kao da je ona ta starija. Dolazi do brejka, podiže publiku na noge, ali staje joj servis mmentalno i – ribrejk. Ali odmah vraća brejk prednosti na semafor, i onda rutinski privodi set kraju – 6:4.

Drama je viđena u trećem setu. Maratonski gemovi, prva je do brejka stigla Lola, uzvratila je Rumunka sredinom seta, a poslednji gem i pad koncentracije mlade srpske teniserke je presudio – 5:7.

I u revijalnom dubl meču na kraju slavile su Rumunke. Anka Todoni i Monika Nikulesku bile su uspešnije od Katarine Kozarov i Aleksandre Krunić 6:1, 7:6 (7:3).

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.