02/03/21 - 14:19h

“Biću uz Novaka na RG”

 

Trener Novaka Đokovića, Marjan Vajda, istakao je da je bio uz srpskog tenisera svakog dana na Australijan openu, iako fizički nije bio u Australiji.


Source: Getty Images Europe

On je ostao u rodnoj Slovačkoj, jer je dobio svoje drugo unuče.

– Čuli smo se svakodnevno. Svi smo ispred laptopa, kad krene ta video konferencija, tu je isto i fitnes trener. Analizirali smo tako prethodne mečeve, pravili taktiku za naredne protivnike, rešavali njegov zdravstveni problem. Posle meča sa Fricom, trebalo je srediti mnogo toga. Kapa dole Noletu, sve je uradio što je mogao. – rekao je Vajda i dodao:

– Odmah mi je bilo žao što nisam tamo. Nikada neću zaboraviti momente posle osvajanja te prve grend slem titule 2008. na Australijan openu i šta se desilo u svlačionici. Svakako da bih voleo da sam i ovog puta bio tamo, ali svet prolazi kroz teške trenutke. Mnogo toga dugujem Goranu, koji se dugo pripremao za tu prvu titulu sa Novakom kada su bili sami. Bio je tamo pod velikim stresom, bio je tako srećan i normalno je da su se zagrlili posle pobede. On je veliki deo našeg tima i kreira odličnu atmosferu.

Slovak je pričao i o budućim planovima.

– Videćemo šta ćemo dalje sa kalendarom. Zabrinuli su me ti izveštaji o povredi kojoj treba vremena da zaceli. Definitivno ćemo smanjiti broj turnira ove godine. Njegovo zdravlje i porodica moraju da se uzmu u obzir. Mislim da ću, kako stvari stoje, putovati sa njim u Dubai, a siguran sam da ću biti uz njega u Parizu na Rolan Garosu. – rekao je on.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Marjan Vajda, Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.