17/01/14 - 10:57h

BH čudo – Damir Džumhur

 

Australijan Open nam je priredio par iznenađenja, ali i jedno osveženje u ex ju tenisu. Mladi teniser iz Bosne i Hercegovine Damir Džumhur svakako je najprijatnije iznenađenje kako Australijan Opena, tako i tenisa uopšte.

Australian Open, Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu

Mladić iz BiH nakon par godina igranja po čelendžer turnirima u svojoj zemlji i svetu, ušao je u kvalifikacije za AO. Uspešno je savladao sve prepreke do glavnog žreba, a onda ni tu nije stao. Dobru igru pružio je u prva dva kola, za šta je dobio pohvale starijih i iskusniji kolega.

Drugi teniser sveta i najbolji srpski teniser, Novak Đoković izjavio je da je sretan zbog Džumhura, te da je to ogroman uspeh za Džumhura i njegovu zemlju.

Žrebom je odlučeno da se mlađani teniser u trećem kolu susretne sa sedmim teniserom sveta – Tomašom Berdihom.
Iako je pružio dobar otpor Čehu, Džumhur nije uspeo da preokrene rezultat u svoju korist i pobedi, bar za sada. Poražen je sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:2).

Đžumhuru je ovo rezultat karijere, ali i najveći uspeh nekog bosanskohercegovačkog tenisera na ATP turu. Treće kolo Australijan Opena donelo mu je dosta bodova, pa će popraviti svoj plasman na ATP listi, i za očekivati je da neće morati da igra kvalifikacije nekih većih turnira.
Sve ovo će uticati na njegovo samopouzdanje, bolju igru i sigurno da ćemo u skorijem periodu češće viđati Džumhura na velikim turnirima, kada će sa više snage i znanja parirati kako Berdihu tako i drugim i trenutno boljim teniserima od njega.

Damir je još jedan dokaz da je naš region rasadnik mladih sportskih talenata, i da u svetu ima mesta za sve uspešne ljude iz Srbije i regiona.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2014, Grend Slem, Teniseri, Treće kolo


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.