25/04/21 - 21:51h

Beretini: Turnir u Beogradu je bio odličan

 

Italijan Mateo Beretini jne nakon osvajanja turnira u Beogradu pohvalio organizaciju ovog takmičenja.


Foto: Getty Images AsiaPac

Beretini je u finalu savladao Aslana Karaceva u tri seta – 6:1, 3:6, 7:6.

– Izuzetno sam cenio igru Karaceva i pre finala, trenirali smo zajedno. Znao sam da igra odlično, i juče je bio fenomenalan protiv Novaka. Zaslužio je finale, ali i ja sam. Morate da igrate dobro, ali renking nije presudan, već ko više želi pobedu. Ja sam danas bio bolji i to je presudilo. – rekao je Baretini i nastavio:

– Osvojio sam titulu, presrećan sam. Ove godine sam uspeo da se vratim posle dva velika problema – povrede i mentalnih poteškoća. Bilo je veoma teških dana, poraz u Monte Karlu je bio loš. Ali, tim i ja smo to prihvatili kao da je to normalno. Nisam iznenađen što sam osvojio titulu na šljaci, odrastao sam na toj podlozi, nalazi mi se u venama i krvi.

U trećem setu igrao se taj-brejk koji je Baretini dobio bez izgubljenog poena.

– Nemam poseban recept za taj-brejk, rekao sam sebi da ću da dam sve od sebe. Bio sam spremam za borbu i uverio sam sebe da je jedini način da osvojim taj-brejk onaj na koji sam to i uspeo. Bio sam spremniji od njega. Odlično je bilo u Beogradu ove nedelje, pogotovo jer sam osvojio titulu. Nažalost, bili smo u mehuru pa nisam mogao da obiđem grad. Nadam se da ću opet doći ovde i uživati jer mi deluje da su ljudi fenomenalni.

On je pohlavio turnir u Beogradu i govorio o planovima za nastavak sezone.

– Turnir je bio odličan. Titula u Beogradu mi daje mi dosta samopouzdanja. Uopšte nije lako kada se vratite posle povrede. Na Australian Openu sam igrao dobro, pa sam se povredio. Naučio sam i prihvatio da mi je potrebno mnogo nedelja da se vratim posle povrede, a mislim da ću na ovom nivou igrati i na ostalim turnirima u nastavku sezone.

Italijanu se dopala hrana koju je u beogradu jeo.

– Mislim da su uradili odličan posao ovde. Jeo sam i ćevape, tradicionalno srpsko jelo, izbor je bio odličan.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   ATP u Beogradu, Mateo Beretini, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.